2024. május 6. - Ivett, Frida

Óriási vihar pusztított

Hatalmas trópusi vihar pusztított Banglades déli partvidékén. Az ítéletidőben hárman meghaltak, a természeti csapás károsultjainak a száma eléri a 300 ezret - közölték helyi tisztviselők hétfőn.
2009. május 25. hétfő 19:55 - HírExtra
A bangladesi hatóságok megelőző jelleggel mintegy négyszázezer embert menekítettek ki a veszélyeztetett területekről. A nemzeti meteorológiai intézet tisztviselője elmondta, hogy az Aila ciklon a bangladesi Khulna tartomány partvidéki része és az indiai Szágar sziget között érte el a szárazföldet. A forgószelet kísérő szökőárban a hullámok elérték a két méteres magasságot. A szél helyenként óránkénti 90 kilométeres sebességgel söpört végig a térségben. Indiában mintegy száz falut öntött el az ár.

Ebben a szezonban ez már a második ciklon Bangladesben az április közepén lesújtó Bidzsli trópusi vihar után, amely elől a hatóságok akkor félmillió embert evakuáltak, és ennek köszönhetően nem is voltak áldozatok.

A 150 millió lakosú Banglades Ázsia legszegényebb országa, a Gangesz deltájában fekvő országban gyakoriak a ciklonok és az árvizek. Két éve a Szidr ciklon legalább 3300 ember életét oltotta ki a déli partvidéken, nyolcszáz volt az eltűntek száma, mintegy másfél milliárd dollár volt az anyagi kár mértéke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását