2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az egekbe szökik a BKV jegy ára

Egyre több a bliccelő a BKV járatain, ezért jegydrágulás és szigorítás várható.
2009. május 25. hétfő 12:29 - HírExtra
Újfent magára haragította a BKV a fővárosiakat. Eddig sem volt felhőtlen a viszony a budapesti lakosság és a közlekedési egyesület között. Lehetett hallani rengeteg panaszt a jegyellenőrökkel kapcsolatban, hogyan és milyen módon végzik a munkájukat, vagyis az ellenőrzést. Ezen felül az is gond, hogy magasak a jegyárak.

Tény, hogy a 290 forintba kerülő jegyeket sokan nehezen tudták kifizetni, viszont hamarosan eljöhet az az idő, mikor visszasírjuk ezt az ősszeget. Július 1-jétől már 300 forintra emelkednek a jegyárak.

Kérdés, hogy a drágább jegyért milyen szolgáltatást kapunk? Egyelőre csak az árak emelkednek, a szolgáltatás nem. - válaszolt Vitézi Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője a Borsnak.

Ilyen változtatások mellett arra lehet számítani, hogy megugrik a bliccelők száma. Egyre többen lesznek olyanok, akik nem fognak majd jegyet vásárolni. Így sokkal nehezebb lesz a működési kiadásokat fedezni.

Vajon ezek a kiadások is a fizető utasok pénztárcáját terhelik majd a közeljövőben? Hiszen, mint tudjuk az áremelkedés újabb kieséseket produkál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását