2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mosley: halaszthatunk is...

Egy évvel elcsúszhat a Forma-1-es csapatok számára 2010-re eltervezett szabálymódosítások, köztük a leginkább vitatott költségvetési plafon bevezetése.
2009. május 24. vasárnap 15:30 - HírExtra
Az eshetőségről a Monacói Nagydíj vasárnapi rajtja előtt beszélt Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke. Úgy fogalmazott, hogy az F-1-es istállók haladékhoz juthatnak még az előtt, hogy az FIA életbe léptetné döntését a 40 millió fontos költségvetési limitről, aminél nem költhetnének többet idényenként a csapatok, viszont cserébe a jelenleginél nagyobb technikai szabadságot kapnának.

"El tudom képzelni, hogy egy évvel később, csak 2011-ben vezessük be a limitet, ez lehetséges, de egyelőre még vita van róla" - jelentette ki az FIA-elnök az autós gyorsasági elitkategóriát alaposan megosztó kérdésről szólva.

Mosley szerint egy vagy két csapat lehet az, amely valóban elhagyja a tervezett módosítások miatt az F-1-et az idény végén, de úgy vélekedett, hogy a szabályváltoztatási elképzelésekkel szembenálló, távozását ugyancsak kilátásba helyező Ferrari maradni fog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását