2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem ellenzik Hiddink kettős szerepvállalását

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) elnöke azt mondta, nem ellenzi, hogy Guus Hiddink, a szbornaja holland szövetségi kapitánya az angol élvonalban szereplő Chelsea-nek is a szakvezetője legyen.
2009. február 11. szerda 13:17 - Hírextra
Vitalij Mutko ezt az RFSZ vezetőségének szerdai tanácskozása előtt nyilatkozta.

"Hiddinknek kell döntenie, és ha a párhuzamos szerepvállalás mellett határoz, mindent el kell követnünk azért, hogy mindez ne befolyásolja negatívan az orosz válogatott felkészülését. Maga a szakember még nem beszélt arról, hogy a gyakorlatban hogy fog kinézni a kettős munkavégzés, de addig nem is foglalkozunk a részletekkel, mert túl korai lenne, amíg el nem dől: Hiddink tényleg vállalja-e az edzői tevékenységet Abramovics csapatánál vagy sem" - jelentette ki Mutko.

A holland szakembernek van már tapasztalata a duplázásban, hiszen néhány éve az ausztrál válogatottat és a PSV Eindhovent párhuzamosan irányította.

A 62 éves Hiddink a hétfőn menesztett brazil Luiz Felipe Scolarit válthatja az orosz milliárdos Roman Abramovics tulajdonolta londoniak kispadján. Egyik legnagyobb sikerét 2002-ben érte el a dél-koreai válogatott szövetségi kapitányaként, amellyel világbajnoki negyedik lett, az orosz válogatottal pedig a tavaly nyári Európa-bajnokságon harcolt ki bronzérmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását