2024. május 19. - Ivó, Milán

Túl előre gondolkodik az MSZP?

Az MSZP ügyvezetésének elképzeléseiről hallgat meg tájékoztatót és az európai parlamenti (EP) választás mellett a jövő évi országgyűlési választások előkészítésével is foglalkozik szombaton a párt választmánya, amely megválasztja tisztségviselőit is.
2009. május 22. péntek 13:10 - HírExtra
"A párt parlamentje" tájékoztatót hallgat meg Lendvai Ildikó pártelnöktől az MSZP ügyvezetésének elképzeléseiről, működési rendjéről, valamint az országos elnökség szervezeti és működési szabályzatáról - közölte a választmány elnöke, hozzátéve: Kiss Péter alelnök korreferátumot tart.

Simon Gábor azt mondta, Lamperth Mónika elnökhelyettes előterjesztésében tárgyalnak arról a javaslatról, amely az országgyűlési képviselők kiválasztásának elveiről és rendjéről, valamint az MSZP döntési és választási szabályzatának módosításáról szól.

Ezzel összefüggésben a politikus közölte, számítanak politikai vitára. "Nem akarok a dolgok elébe menni, de úgy gondolom, meg kell fogalmaznunk, hogy nem szabad feladnunk" - vélekedett Simon Gábor.

"Egyedül mi, szocialisták vagyunk képesek arra, hogy megakadályozzuk a Fidesz túlhatalmát" - hangsúlyozta.Simon Gábor szerint erre legközelebb június 7-én, az európai parlamenti képviselők megválasztásakor van lehetőség.

Hozzátette: az európai értékeket kell védeni, és az Európai Parlamentben az MSZP ezt sikeresebben tudja képviselni a párt képviselői által eddig végzett munka, illetve a szociáldemokrácia értékei alapján.

Szavai szerint a baloldali politika lényege az, hogy az emberek ügyei kerüljenek a figyelem középpontjába. Ezen belül is a legfontosabb, hogy aki dolgozik, jobban élhessen, aki pedig nem jutott munkához, esélyt kaphasson arra, hogy a munkájából élhessen - mondta.

Elmondta: a napirend szerint megválasztják a választmány tisztségviselőit.
A választmány eddigi két elnökhelyettese Szűcs Erika és Schiffer János volt. A választmány társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke Havas Szófia, a stratégiai bizottság vezetője Barabás János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását