2024. május 28. - Emil, Csanád

Korrekció gyengítette a forintot

A térség devizáival együtt a forint is gyengült a bankközi devizapiacon pénteken, a kereskedés a korrekció jegyében telt. Délután fél ötkor 279,83 forint volt az euró árfolyama a csütörtök esti 277 forint körüli jegyzések, a reggeli 278,08 forint, és a kora délutáni 277,40 után.
2009. május 22. péntek 19:52 - HírExtra
Változatlanul a nemzetközi befektetői hangulat alakulását tekintik a legfőbb piacmozgató tényezőnek, és előre tekintve a feltörekvő devizák árfolyamában erősödő trendre számítanak, mivel érzékelhetően emelkedik a piac érdeklődése a magasabb kockázatot hordozó befektetési eszközök iránt.

Rámutattak, hogy az utóbbi időben erős korreláció volt a tőzsdék - elsősorban természetesen a meghatározó súllyal rendelkező amerikai piacok - és a feltörekvő devizák árfolyamának alakulása között: úgy a részvényeket, mint a térségi devizákat a dollár-befektetések ellenében kezdték keresni.

A dollár pedig egyre csak gyengül, az euró/dollár árfolyam már az 1,40-es szintet próbálgatja. Csütörtök délután még 1,3750 dollár volt az euró jegyzése, egy hónapja pedig 1,29-en kereskedtek.

A dollár a forinttal szemben a 200-as lélektani határ alá került, pénteki szélsőértéke 198 forint alatt volt; a délutáni árfolyam 199,90 forint a csütörtök délutáni 202,65 forint után. A kereskedők megemlítették, hogy ezen a szinten már érzékelhető az erős dollárvételi szándék.

A svájci frankot pénteken délután 183,82 forinton jegyezték az előző délutáni 183,46 forint után, 100 japán jen pedig 211,55 forint 211,58 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását