2024. április 28. - Valéria

Helyreigazítás!

Helyreigazítás közlünk a Nitrogénművekkel és annak tulajdonosával, Bige Lászlóval kapcsolatban megjelent két cikkünkhöz.
2009. május 22. péntek 10:59 - HírExtra
2009. május 4-én a Belföld rovatban megjelent „Durva büntetésre számíthat az államilag megmentett cég” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy bige László a Nitrogénművek Zrt. által működtetett műtrágyagyár tulajdonosa a piaci erőfölényével visszaélve indok nélkül emelte a műtrágya árát. A valóság ezzel szemben az, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a Nitrogénművek Zrt.-vel szemben – és nem Bige LOászlóval szemben – indított a műtrágya árának emelésével kapcsolatban versenyfelügyeleti eljárást. A versenyfelügyeleti ekjárás nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette, ugyanis az eljárás a tények tisztázására és annak megállapítására indult, hogy a Nitrogénművek a jogsértést elkövette-e.

A fent említett cikkben, illetve 2009. május 5.én a Gazdaság rovatban megjelent „Hoppá! Az Európai Unió a magyar kormány ellen” című cikkben valótlanul állítottuk azt, hogy Bige László – miközben a Nitrogénművek Zrt-vel rosszul gazdálkodott, azt a csőd szélére vitte, hatalmas osztalékot vett fel cégéből, amelyet nem bírt el a vállalkozása, illetve cége számos szabálytalanságot követett el – politikai kapcsolatai révén elérte azt, hogy cége államilag garantált hitelt kapjon. A cikkek továbbá valótlanul híresztelik azt, hogy Bige László személyével kapcsolatban kételyek vannak a „legfelsőbb körökben”., mi8vel nem eléggé megbízható és gondos tulajdonos a Nitrogénműveknek. A valóság ezzel szemben az, hogy a Nitrogénművek Bige László részére sem 2007-ben, sem 2008-ban nem fizetett ki osztalékot. Bige László gondos tulajdonosként mindent megtett annak érdekében, hogy az OTP Bank Zrt. finanszírozásának a Nitrogénművek szerint jogellenes megszüntetése, a gázellátásnak az EMFESZ Kft. általi szintén a Nitrogénművek szerint jogellenes megszűntetése és nem utolsósorban a gazdasági válság okozta nehézségek miatt a termelését leállítani készülő cég megtalálja a szükséges finanszírozást a gyár újbóli beindításához és működtetéséhez. Bige László cége részére nyújtott hitel piaci feltételek mellett történt, ahogyan az állami kezességvállalás és a további biztosítékok nyújtása is ezen feltételekhez igazodott. Ennek megfelelően Bige László semmilyen politikai kapcsolatot nem használt arra fel, hogy a cége bármely szabálytalanság ellenére, vagy a piaci feltételektől eltérően kaphasson hitelt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását