2024. április 29. - Péter

Püspöki Kar: menjünk el szavazni!

Részvételre buzdít a június 7-i európai parlamenti (EP) választáson "a hazáért és Európáért" érzett felelősség miatt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia; az erről szóló nyilatkozatot május 31-én felolvassák a katolikus templomokban. A dokumentumot az MKPK csütörtökön juttatta el az MTI-hez.
2009. május 21. csütörtök 12:20 - HírExtra
"Felelős állampolgárként és hívő emberként vegyünk részt ezen a választáson, és éljünk jogainkkal, mert valóban rajtunk is múlik, hogy az Európai Unió működése és jövőt meghatározó döntései hazánk, egyházunk és benne a mi magunk igazi javát szolgálják" - olvasható a nyilatkozatban, amelyet az Európai Unió Püspöki Bizottsága ajánlását követve adott ki a MKPK.

A nyilatkozatban felsorolják, hogy a hívők milyen jelölteket támogassanak: "akik készek előmozdítani az emberi élet tiszteletét és védelmét a fogantatástól a természetes halálig; akik készek támogatni a családot, amely a férfi és a nő közötti házasságra épül és a társadalom alapsejtje; akik készek a munka és a dolgozó ember méltóságának és szociális jogainak védelmére és erősítésére; akik támogatják a gazdaságnak erkölcsi értékekre épülő megszervezését; akik előmozdítják az igazságosság ügyét a társadalomban és a nemzetek között".

Az MKPK olyan jelöltek támogatását ajánlja, akik a leginkább rászorulók iránti szolidaritás érvényesülését segítik; "akik nem önző csoportérdekeket, hanem az egész emberiség javát szem előtt tartva fáradoznak a természet védelmén és a teremtett világ megóvásán, akik a magyarság érdekeit képviselik" - tették hozzá.

Megjegyezték: végül, de nem utolsósorban azokat a jelölteket kell támogatni, akik "őszintén támogatják a katolikus egyházat, a keresztény értékeket és a békét".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását