2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az étkezési utalványok 10 százalékos adót kapnak

Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) szerint a meleg étkezési utalványokra vonatkozó 32 százalékos adókulcs bevezetése a fogyasztás drasztikus visszaesését eredményezi, ezért a szervezet azt javasolja a kormánynak, hogy a meleg étkezési utalványokat legfeljebb 10 százalék adóval terhelje.
2009. május 21. csütörtök 12:08 - HírExtra
Az EUFE szerint ez a kompromisszum kisebb mértékben vetné csak vissza a forgalmat a vendéglátóiparban, több munkáltató biztosítaná továbbra is ezt a juttatást, emellett a kormányzat is számottevő adóbevételhez jutna.

Az EUFE fontosnak tartja, hogy készüljön átfogó tanulmány az érintett ágazatokra gyakorolt hatásokról és a munkáltatók várható reakcióiról, a kormány pedig a költségvetési szempontokon túl a vendéglátóiparra és más szektorokra gyakorolt hatásokat is vegye figyelembe a döntés meghozatalakor.

Jelenleg mintegy 2,5 millió munkavállaló részesül hideg- vagy melegétel utalványban. Az étkezési utalványok rendszere serkenti a fogyasztást, az utalványok után mindig megfizetik az áfát, a foglalkoztatottak után pedig a közterheket. Az EUFE becslése szerint a meleg étkezési utalványokat minden negyedik étteremben elfogadják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását