2024. május 19. - Ivó, Milán

Új gépekkel kukkantanak a csukott bőröndökbe

Új, röntgensugaras poggyászátvizsgáló berendezéseket alkalmaz a jövőben a Ferihegyi Repülőtéren a Vám- és Pénzügyőrség Központi Repülőtéri Parancsnoksága, a két berendezést pénteken mutatták be a repülőtéren.
2007. március 2. péntek 15:49 - Hírextra
Sipos Jenő a VPOP szóvivője elmondta, hogy a 95.200 euróba kerülő két poggyászátvilágítót a Schengeni Alap terhére szerezte be a szervezet. A berendezések egyike az 1-es, a másik a 2-es terminál "zöld folyosóján" üzemel majd. A csomagokat - ahogyan eddig is - szúrópróbaszerűen vizsgálják át, az ellenőrzést, illetve a beléptetést azonban nagymértékben gyorsítja, hogy azokat nem kézzel, hanem röntgensugaras átvilágítással ellenőrzik, illetve a csomagokat csak gyanús esetben nyittatják ki az utasokkal - fűzte hozzá.

Az új berendezésekkel a poggyászokba rejtett kábítószert, fegyvereket, ékszereket, védett állatokból készült termékeket szűrik ki a vámosok.

Sipos Jenő elmondta azt is, hogy a VPOP 2004-2006 között 24,2 millió eurós támogatásban részesült az uniós alapból, amelyet a "külső" határátkelőhelyek fejlesztésére és felújítására, illetve a mobilcsoport erősítésére fordítottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását