2024. április 25. - Márk

Hatalmas adóssága volt, ezért rabolt bankot

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki csütörtökön ki akart rabolni egy zuglói bankfiókot - tájékozatta a Független Hírügynökséget Víg Lajos, a férfi ügyvédje. Hozzátette: védence már megbánta tettét és mindenkitől bocsánatot kér.
2009. május 18. hétfő 07:00 - HírExtra

Mint ismert, a rabló csütörtök délután ment be az OTP XIV. kerületi, Tihamér utca sarkán álló bankfiókjába, és a pénzt követelte az alkalmazottaktól. Egy riasztó lövést is leadott, majd dulakodni kezdett a biztonsági őrrel, aki könnyebben megsérült a fején. A rendőrök néhány perc alatt a helyszínre értek és lezárták a környéket. A támadó ezután a bank egyik alkalmazottjával "bezárkózott" az épület egyik helyiségbe. A többi dolgozó és az ügyfelek ekkor kijöttek az épületből. A férfival körülbelül másfél órán át tárgyalt a rendőrség túsztárgyalója. Kezdetben azt tervezte, hogy rendőrautóval menekül, erről azonban hamar lebeszélték, és ezután már csak a megadás feltételeiről volt szó. A rabló végül háromnegyed 7-kor adta meg magát.

A férfi ügyvédje elmondta: védence nem azért vonult külön helyiségbe az alkalmazottal, hogy fogva tartsa. A bank biztonsági rendszere működésbe lépett, és az ajtó automatikusan bezáródott, így ők beszorultak. Hozzátette: védence összezavarodott, amikor meglátta a rendőröket, és félt attól, hogy ha egyedül marad, lelövik. Ezen kívül követelésében sem hangzott el az, hogy amennyiben nem engedik el, lelőne bárkit is, csak azt kérte, hogy elmehessen. A férfi még pogácsával is megkínálta a bank alkalmazottját, és többször is mondta neki, hogy nem akarja bántani.

Víg Lajos szerint ügyfele már nagyon megbánta, amit tett, és bocsánatot kér mindenkitől. A rablás hátterében egyébként súlyos anyagi gondok állnak. A korábban tartalékos őrmesterként, majd építési vállalkozóként dolgozó férfi 20 millió forintos tartozást halmozott fel, emellett családi élete is megromlott. A férfi ellen rablás miatt indítottak eljárást, a bíróság pedig vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását