2024. május 3. - Tímea, Irma

Házi őrizetben a jegyző

Balatonalmádi 53 éves jegyzőjének, M. Gábornak a házi őrizetét rendelte el a veszprémi bíróság - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.
2008. február 26. kedd 15:00 - Hírextra

A jegyzőt vesztegetés és lőfegyverrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják - tette hozzá Kulmanné Cs. Varga Edit. A szóvivő az ügy részleteiről nem nyilatkozott, csupán annyit jegyzett meg, hogy az ügyészség a jegyző előzetes letartóztatására tett a bíróságon indítványt. Közlése szerint a bíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett, s változatlanul M. Gábor előzetes letartóztatásba helyezését kéri a másodfokon eljáró megyei bíróságtól.

Keszey János, Balatonalmádi polgármestere az MTI-nek elmondta: M. Gábor január elseje óta dolgozott a városházán jegyzőként - egyelőre féléves próbaidővel -, s öt jelentkező közül választotta ki őt a képviselő-testület nagy többséggel a múlt év végén. A polgármester úgy fogalmazott, hogy "derült égből villámcsapásként" érte őket a hír, s az ügyészség számukra sem árult el részleteket. A jegyző eddigi, közel kéthavi munkájával meg voltak elégedve - tette hozzá.

A polgármester elmondta azt is, hogy a jegyző hétfőn egysoros levélben kérte a felmentését, s azt rendkívüli zárt ülésen a képviselő-testület elfogadta. Keszey János közlése szerint a jegyző hivatali helyiségében házkutatást tartott a rendőrség.

M. Gábor tavaly még Köveskálon dolgozott körjegyzőként (nem is költözött el Almádiba a balaton-felvidéki községből), s ő látta el a jegyzői teendőket a szomszédos Mindszentkállán is.

A falu polgármestere, Keszler Gyula az MTI-nek kedden elmondta: M. Gábort rendkívül gyors észjárású emberként ismeri, aki azonban a "jó észbeli képességeit nem mindig jó célok érdekében használta".

A polgármester nem kívánta részletezni, hogy konkrétabban mit is ért e különös megfogalmazása alatt, annyit azonban hozzátett, hogy nem tetszettek neki a jegyző munkamódszerei, nem kellő odafigyeléssel irányította a hivatali apparátust. Keszler Gyula szerint gyakran hiányosak voltak a testületi ülésekre előkészített napirendi előterjesztések, kétszer a közigazgatási hivatal is törvényességi kifogást emelt. A hivatali vesztegetés és a lőfegyverrel való visszaélés bűncselekményének gyanúja azonban rendkívül meglepte, "elképzelni sem tudja" hol és hogyan követhetett el ilyent a volt körjegyzőjük - vélekedett a mindszentkállai polgármester.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását