2024. május 17. - Paszkál

Elfogták az idős asszony gyilkosait

Őrizetbe vette a rendőrség a pécsi Frankel Leó utcában idén januárban meggyilkolt idős nő feltételezett támadóit - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel hétfőn.
2009. május 18. hétfő 15:37 - HírExtra
"A bűncselekménnyel gyanúsítható huszonhat és negyvenéves férfit, valamint a huszonkilenc éves nőt szombaton fogták el a rendőrök. Vallomást nem tettek, hatvannégy éves áldozatukat ismerték, tettük indítéka valószínűleg az anyagi haszonszerzés volt" - mondta el a rendőr százados.

Hozzátette: a rendőrök mintegy félszáz tanút hallgattak meg az ügyben, és a nyomozásba több szakértőt is bevontak. Széles körű adatgyűjtés és aprólékos nyomozati munka eredményeként jutottak a feltételezett tettesek nyomára.

Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke elmondta: a bíróság még hétfőn dönt a három gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

A bűncselekményről a rendőrség csak késve szerzett tudomást, mert a holttesthez hívott háziorvos a tetemet nem fordította meg, így nem látta a hátán a késszúrásokat, s a halált agyvérzésben állapította meg.

A nyomozókat másnap a Baranya Megyei Kórház patológusa hívta fel azzal, hogy a már boncasztalra került asszony feltehetőleg

gyilkosság áldozata lett, ugyanis tizenöt késszúrást talált a hátán. A rendőrök ezt követően tartottak helyszíni szemlét az elhunyt otthonában, s kutattak nyomok után.
Az orvos mulasztásáért figyelmeztetést kapott a tisztiorvosi szolgálattól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását