2024. április 28. - Valéria

Sosem látott Szász művek

Szász Endre hagyatékából nyílik ma állandó kiállítás Miskolcon: a Herman Ottó Múzeum papszeri épületében berendezett tárlaton a festőművész egykori gyűjteményének darabjai mellett olyan Szász-alkotásokkal is találkozhatnak a látogatók, amelyeket még sosem láthatott a nagyközönség.
2009. május 16. szombat 09:39 - HírExtra
A megnyitón részt vesz Szász Lula, a festőművész özvegye, aki tavaly ajánlotta fel Borsod-Abaúj-Zemplén megyének az 500 millió forintnál is többet érő gyűjteményt, amely egyelőre a múzeum kezelésébe, majd az özvegy halála után a megyei önkormányzat tulajdonába kerül.

A csaknem 300 műtárgyból álló gyűjteményt, amelynek első része még tavaly decemberben érkezett Miskolcra, eddig becsomagolva, a múzeum raktárában őrizték. A gyűjtemény tartalmaz számos Szász Endre-művet, valamint a képzőművész által aukciókon vásárolt műtárgyakat, köztük antik ékszereket, dél-amerikai és kelet-ázsiai szobrokat, festményeket és egy "ikonná" vált Marilyn Monroe-ruhát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását