2024. április 29. - Péter

Milliós művek kerülnek kalapács alá

Aukciókon korábban már megfordult művek is szerepelnek a Belvedere Szalon jövő szombati árverésén, amelyen összesen 287 tétel kerül kalapács alá.
2009. május 16. szombat 11:23 - HírExtra
Az aukció csúcsdarabja, a 24 millió forintra taksált Tihanyi Lajos-mű, az 1912-ben festett Trencséni utca; Perlrott Csaba Vilmos 18 millióért kínált 1928-as Nagybányai tája is megfordult már korábbi árveréseken.

A fényben fürdő balatoni tájkép, Egry József Kilátás Fonyód felé (Strand Badacsonyban) címen ismert akvarellje egyenesen a Belvedere Szalon tavaly őszi aukciójáról tért vissza; akkor 7,5 millióról indították, most is ennyire tartják.

Számos gyűjtői darab található még az aukciós kínálatban: Fényes Adolf és Szobotka Imre tájképe 3,2 és 2,2 millió forintért. Egy finom pasztell arckép Rippl-Rónai József késői korszakából 2,2 milliós kikiáltási árral indul; a milliós kategóriába sok festmények közé sorolták még például Czóbel Béla, Berény Róbert, Patkó Károly, Jándi Dávid, Pekáry István munkáit.

Az árverésen egy igazi különlegesség, Giacometti megnyújtott alakú bronz férfi szobra 950 ezer forintról várja az ajánlatokat.

Az aukción a festmények mellett osztrák, magyar, angol és még tunéziai ezüst használati és dísztárgyak is szerepelnek: a 287 tétel közül csaknem 80 dekoratív, 19. századi ezüst tárgyra lehet licitálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását