2024. május 2. - Zsigmond

Uzsora, zsarolás, okirat hamisítás

Zsarolással, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és magánokirat-hamisítással gyanúsít a rendőrség egy 40 éves alapi férfit és 38 esztendős élettársát; a pár huzamosabb ideig zsarolt egy alapi nőt, aki uzsorakamatra kapott tőlük pénzt - közölte az MTI-vel a rendőrség.
2009. május 15. péntek 15:52 - HírExtra
Az adós - aki a férje tudta nélkül vette fel a kölcsönt - a kapott pénz többszörösét fizette vissza, az összeget házastársa bankszámlájáról emelte le - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Később a nő ismét a párhoz fordult kölcsönért. Négyszázezer forintot kért, aminek fedezeteként a uzsorások a nő gépkocsiját kérték, majd újabb követelésekkel álltak elő vele szemben - tájékoztatott Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Miután az eladósodott nő nagyon tartott attól, hogy pénzügyletei a házastársa tudomására jutnak, s ő bántalmazni fogja ezért, a kölcsönadók azt tanácsolták neki, hogy hamisítsa meg férje bankszámláját. Miután megtette, ezzel kezdték zsarolni, újabb és újabb összegeket követelve tőle.

A folyamatos uzsorakölcsönök, illetve a zsarolások következményeként a nőnek 4 millió forint kára keletkezett, amiről a férje csak a rendőrségen szerzett tudomást.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az alapi pár másokat is hasonló módon zsarolt. Ezzel kapcsolatban még folynak az adatgyűjtések. A zsarolókat őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását