2024. április 29. - Péter

Négypárti tárgyalást kezdeményez a KDNP

A KDNP négypárti tárgyalást kezdeményezett a délvidéki magyarok állampolgárságának ügyében jövő hét szerdára - mondta Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselő pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 15. péntek 11:00 - HírExtra
Az Európai Unióban elfogadott gyakorlat az, hogy az országok megadják az állampolgárságot a határaikon túl rekedt nemzettársaiknak - fogalmazott a politikus.

Mint mondta, Szerbia részéről nyitottság van a magyar állampolgárság megadására.
Ismertetése szerint a KDNP kezdeményezte, hogy jövő hét szerdán délelőtt üljön le a négy parlamenti párt frakcióvezetője, és tárgyaljanak arról, hogyan lehetne a délvidéki magyarságnak megadni az esélyt a kapcsolattartásra.

Újságírói kérdésre közölte: a frakcióvezetők még nem jeleztek vissza, hogy elfogadják-e a meghívást.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: az állampolgárságról szóló törvényt a négy parlamenti párt konszenzusa alapján kellene módosítani.

Simicskó István hozzátette: a KDNP ugyan már kidolgozott konkrét módosító javaslatokat az állampolgárságról szóló törvényhez, de pártja majd csak a négypárti tárgyalásokon szeretné azokat nyilvánosságra hozni.

Kiemelte azt is: a magyarigazolvány rendszerét is érdemes lenne újravizsgálni.

A KDNP-s képviselő újságírói kérdésre azt válaszolta: véleménye szerint 250 ezer önmagát magyarnak valló ember élhet Szerbiában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását