2024. április 26. - Ervin

Magyar múzeumot díjazhatnak

Az előválogatás után a gyöngyösi Mátra Múzeum projektje is ott található azon 28 pályázat között, amelyek Európai Unió Kulturális Öröksége Díj/Europa Nostra-díj várományosai.
2009. május 14. csütörtök 14:42 - HírExtra
A Mátra Múzeum a kulturális örökség helyreállítása elnevezésű kategóriában verseng egyebek közt a finn Kesälahti templom harangtornyával, az olaszországi Fasano Szent Faustinóról és Giovitáról elnevezett templomával, az ausztriai Krems Gozzoburg középkori épületegyüttesével, valamint a görögországi Epiroszban található Nikopolisz régészeti lelőhellyel.

A hét fődíjat és a 21 kitüntetést Ján Figel, az Európai Bizottság oktatásért, képzésért, kultúráért és ifjúságért felelős biztosa, valamint Pilar de Borbón spanyol hercegnő, az Europa Nostra elnöke adja át június 5-én Szicíliában, a taorminai ógörög színházban tartandó ünnepségen.

A 2002 óta adományozott díjak a helyreállítás, a kutatás és az oktatás terén elért eredményeket, valamint az örökségvédelem területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt jutalmazzák. Minden egyes fődíj nyertese 10 ezer euró jutalomban részesül.

Idén 24 országból összesen 138 pályázat és jelölés érkezett a különböző kategóriákban, és ezeket a helyszíneken értékelte a független szakértőkből álló zsűri.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását