2024. május 3. - Tímea, Irma

Nemzetközi graffiti tárlat az alagútban

A Banksy néven elhíresült graffitiművész eddigi legnagyobb "kiállításaként" meghirdetett rendhagyó tárlat nyílik szombaton London szívében, a Waterloo állomáshoz közeli vasúti alagútban. A The Cans Festival a világ minden tájáról az eseményre sereglő graf
2008. május 3. szombat 17:23 - Hírextra
A The Cans Festival (amely nevében játékosan a cannes-i filmfesztiválra kacsint) a világ minden tájáról az eseményre sereglő graffitiművészek alkotásait vonultatja fel - de a közönség is bekapcsolódhat az alkotásba.

A szervezők az esemény honlapján (www.thecansfestival.com) fektették le a szigorú szabályokat, amelyek némiképp megzabolázzák a korlátlan művészi szabadságot. Ezek szerint nem lehet szabadkézi betűket és figurákat fújni a falakra, viszont a sablonok használata kötelező. A résztvevő művészeknek le kell jelentkezni, és közlik velük, hogy hova festhetnek. Egymás munkáját pedig nem szabad lesprézni.

A Times pénteki beharangozó cikke szerint Banksy, akinek a valódi neve homályba vész, és manapság már tízmillió fontokért kelnek el a művei az aukciókon, számos alkotással szerepel majd a tárlaton.

"Mindig úgy gondoltam, hogy akinek festékszóró van a kezében, az ugyanúgy beleszólhat, hogyan nézzenek ki a városaink, mint az építészek vagy a hirdetők. Szóval egy egész utcát graffitivel beborítani, az valóra vált álom, vagy ahogy néhányan nevezhetnék: tökéletes és abszolút rémálom" - fogalmazta meg ars poeticáját a felkapott graffitis.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását