2024. április 29. - Péter

Hamis pénz kis címletben

Hamis ötszázassal akart fizetni egy nő a hajdú-bihari Sárrétudvari egyik kocsmájában, de lebukott; az ügyben négy gyanúsított ellen indított eljárást a rendőrség - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2009. május 14. csütörtök 18:35 - HírExtra
Vezendi Jánosné rendőr őrnagy elmondta: az asszonytól 2 darab 500 forintos bankjegyet foglaltak le a nyomozók. Az ügyben a rendőrök megállapították, hogy a hamis bankjegyeket két püspökladányi férfi gyártotta fénymásoló, szkenner, számítógép segítségével.

A házkutatások során lefoglalt bizonyítékok (félkész hamisított bankjegyek, nagyobb címletű bankjegyek fémcsíkjainak alapanyagaként szolgáló alufólia, nyomtatók, nyomtatópatronok, fotószoftverek, számítógépben talált beszkennelt pénzminta) alátámasztják, hogy a tettesek a hamis 500 forintosokon túl nagyobb címlet előállításával is próbálkoztak - tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint összesen 68 hamis 500 forintos bankjegyet foglaltak le. Azokon négyféle sorszám található és a bankjegy színe citromsárgásabb az eredetinél.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a bankjegyek forgalomba hozatalában két sárrétudvari nő vett részt. Az elkövetők elmondták, hogy Debrecenben, a Mihály napi vásár alkalmával is fizettek néhány hamis ötszázassal.

Kiderült, hogy két-három hónapja próbálkoznak a gyártással, a rossz minőségű nyomatokat elégették. Az egyik elkövetőnél tartott házkutatás során 9 nagy kaliberű lőszer is előkerült, ellene visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult.

A kihallgatások során három tettes teljes, a negyedik részleges beismerő vallomást tett. Három elkövetőt a rendőrség őrizetbe vett és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat - mondta Vezendi Jánosné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását