2024. május 3. - Tímea, Irma

Félmilliót szedtek össze hamis kártyával

Hamisított bankkártyákkal vett fel csaknem félmillió forintot három román állampolgár, akiket péntekre virradóra ért tetten a rendőrség egy szegedi áruház parkolójában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.
2009. április 3. péntek 11:37 - HírExtra
A gyanúsítottak csütörtökön több szegedi helyszínen kísérleteztek a pénzfelvétellel négy különböző hamis kártyával, és közel félmillió forinthoz hozzá is jutottak - mondta Szenti Szabolcs szóvivő. Az érintett bank biztonsági osztálya értesítette erről a rendőrséget.

Nem sokkal éjfél előtt az egyik szegedi áruháznál lévő automata újabb hasonló kísérletet jelzett. A helyszínre érkező járőrök a pénzkiadónál elfogtak egy 21 éves román férfit és egy 38 éves nőt - tudatta a hadnagy. A közelben a rendőrök megtalálták a gyanúsítottak járművét, amelyben az elkövetők 41 éves társa ült.

Az autó átvizsgálása során a rendőrök 1200 eurót és további két hamis bankkártyát találtak - közölte a szóvivő. A gyanúsítottak ellen visszaélés készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, s a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását