2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Fidesz: viszlát ingatlanadó

Ha a Bajnai-kormány bevezeti az ingatlanadót, akkor amint megalakul a következő Fidesz-kormány, első lépései között szerepel majd ennek a megszüntetése.
2009. május 14. csütörtök 20:51 - HírExtra
A Fidesz vezetése minden szakértői érv és anyag elolvasása és meghallgatása után kedden világos döntést hozott, amely szerint a következő kormány megalakulása után az első lépések egyike lesz az ingatlanadó eltörlése - közölte sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva Szijjártó Péter.

Mint mondta, már csak azért is le kellene tennie a kormánynak az ingatlanadó bevezetéséről, mert legkésőbb jövő áprilisig tart a mandátuma, így semmi értelme annak, hogy ilyen átfogó, adórendszerbeli változásokról gondolkodjon.

Az MTI úgy tudja, Bajnai Gordon csütörtökön este frakcióülésen tárja a szocialista képviselőcsoport tagjai elé a vagyonadóra vonatkozó új, végleges javaslatát, amely szerint 30 millió forint alatt nem változtatnának a jelenlegi rendszeren, s csak az ennél nagyobb értékű ingatlanokra vetnék ki az egységes vagyonadót, 50 millió forintos értékhatár felett pedig ez számottevően is megjelenne.

Az utóbbinál a tervezett kulcs évente 0,5 százalék körül lehet. Az MTI információi szerint az új javaslat is tartalmazza a méltányosságot, vagyis a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, valamint az állásukat a válság miatt elveszítők kaphatnának valamiféle kedvezményt, de erről még folyik az egyeztetés.

A fentiek a vagyonadó első elemei, amelyek a későbbiekben tovább bővülhetnek például a nagy értékű hajókra, repülőgépekre, helikopterekre kivetett adóval.

Erre reagálva Szijjártó Péter azt mondta: "jó lenne, ha a kormány befejezné a trükközést, a homályosítást, a hazudozást, az ad hoc ötletelgetést".

Közölte: ma a családok jelentős részét a szociális válság és annak a félrekezelése abba a helyzetbe hozta, hogy egyetlen és utolsó vagyontárgyuk van, a házuk, a lakásuk. "A Bajnai-kormány, az MSZP-SZDSZ-koalíció most erre tervez adót kivetni" - mondta.

Annyi javaslat volt már az elmúlt napokban, hogy mindenki csak kapkodja a fejét - fogalmazott a politikus -, így "senkit nem biztatnék arra, hogy nagy összegű fogadásokat kössön arra, hogy néhány órán belül három újabb verzió nem kerül napvilágra".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását