2024. május 6. - Ivett, Frida

Fidesz: csak a munkahelyteremtés

Nem a megszorítás, hanem a munkahelyteremtés jelent kiutat a jelenlegi gazdasági válságból - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2009. május 14. csütörtök 22:50 - HírExtra
A gazdaság élénkítésének elengedhetetlen feltétele az új munkahelyek létesítése - fogalmazott a fideszes politikus, megemlítve: az unió országai között nálunk talán a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta.

A legfontosabb feladat éppen ezért az új munkahelyek teremtése, hogy az aktív munkavállalók minél nagyobb hányada bekapcsolódhasson a gazdaság vérkeringésébe. A borsodi térségben ez még inkább elsődleges, mint máshol - tette hozzá, megjegyezve: az elmúlt hét év nem erről szólt, hiszen utoljára 1992-ben volt ilyen magas a munkanélküliségi ráta.

A frakcióvezető azt mondta: több mint tíz éve volt ilyen alacsony a foglalkoztatási ráta Magyarországon, és több mint 15 éve volt ilyen sok a regisztrált munkanélküli, mint mostanság.

Ezek ismeretében mondhatjuk, "ott kell kezdenünk, mint a kilencvenes évek közepén" - utalt a foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzetre Navracsics Tibor.

A szocialista-liberális kormányzás hét éve alatt több mint egy "Miskolc népességének meghaladó mértékben nőtt a munkanélküliek száma", most 220 ezerrel több munkanélküli van, mint 2002-ben volt - mondta.

Megjegyezte azt is: a Fidesz azt vállalta programjában, hogy az elkövetkező tíz évben egymillió munkahelyet hoz létre, részben a gazdaság kifehérítésével, részben pedig új beruházásokkal.

A Fidesz célja az, hogy az uniós források átcsoportosításával újabb lehetőséget adjon a kis- és középvállalkozásoknak, azért is, hogy megerősödjenek, és azért is, hogy új munkahelyeket teremtsenek - mondta Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2009. május 14. 23:25
Ez az Viktor!! Csak így tovább!
Jó sok minimálbéres kell, hogy fizetik tudják a 13. havi nyugdíjakat. Na és repesze nem feledkezünk meg a 14.-ről sem.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását