2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MDF megvárja a következő választást

Az MDF-nek a következő parlamenti választás után lesz az Országgyűlésben frakciója - jelentette ki Dávid Ibolya pártelnök csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. május 14. csütörtök 13:30 - HírExtra
"Lesz képviselőcsoportunk a következő választás után. Annak pedig az a feltétele, hogy ezen az európai választáson a Magyar Demokrata Fórum jól szerepeljen" - fogalmazott kérdésre válaszolva a pártelnök, aki elmondta, hogy ezért "megsokszorozták" a választási kampányukat.

A politikus Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András párttagságának törlésével kapcsolatban közölte: joggal várják el a pártot képviselő emberektől, hogy vegyenek részt a szervezet munkájában, hiszen a párttól kapták a mandátumukat.

Hozzátette: nem személyek vitatkoznak egymással, hiszen a pártnak van egy választmánya, amely mindenkire kötelző döntéseket hoz, ezt pedig illik tiszteletben tartani.

Dávid Ibolya elmondta, a párttagság törlése egy automatizmus az alapszabály szerint, és a három képviselő élhet jogorvoslattal a döntéssel szemben.

Herényi Károly MDF-es politikus, korábbi frakcióvezető és Makay Zsolt, a válaszmány elnöke szerdán közölte: a választmány május 9-i kötelezése ellénére Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András nem jelentek meg a május 11-i frakcióalakításon, így törölték magukat az MDF soraiból. Herényi Károly újságíróknak azt mondta, hogy az MDF lemondott a frakcióalakításról.

Pettkó András aznapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy továbbra is MDF-esnek tartja magát, és szerinte Hock Zoltánnal, illetve Katona Kálmánnal készek voltak a frakció újjáalakításáról szóló tárgyalásra.

Hock Zoltán teljesen szürreális és abszurd felvetésnek tartja azt, hogy törölte volna magát az MDF-ből azzal, hogy nem ment el a frakcióalakításra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását