2024. április 27. - Zita

Átadták a díjakat

N. Kósa Judit, a Népszabadság kulturális rovatvezetője és Pogár Demeter, a Magyar Televízió kiemelt szerkesztője vehette át csütörtökön, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) székházában az idei Magyar Lajos-díjakat.
2007. november 29. csütörtök 14:48 - Hírextra

Bencédy József nyelvész, a zsűri elnöke méltatásában elmondta, több évtizedes munkája során a két újságíró mindvégig "elkerülte a hamis próféták veszélyes csapdáit", mégpedig egy olyan korban, amikor a zsurnaliszta pályára lépők között mind több a nem elég nagy műveltségű, felületes, a hangsúlyt inkább a gyorsaságra helyező fiatal.

A másfél évtizede a Népszabadságnál dolgozó N. Kósa Juditot "a hazai sajtó legfelkészültebb kulturális újságíróinak egyikeként" említette, kiemelve, hogy nem csupán a fiatalokkal foglalkozó jó publicista, de olyan szerelmese is Budapestnek, aki a várostörténeti témákat beemelte a lapba.
Pogár Demeter méltatásakor azt emelte ki: a külpolitikai újságíró a karabahi konfliktus nyolcvanas évek végi kitörése óta szinte minden jelentősebb fegyveres összetűzés helyszínén megfordult, s egyaránt tudósított a csecsenföldi harcokról, és dolgozott az idén Irakban.

Péchy Blanka színművész 21 esztendeje tett alapítványt első férje, Magyar Lajos emlékére, a MÚOSZ javára.

Akarata szerint az elismerésben azok részesülhetnek, akik "elérik azt a magasra helyezett mércét, amit a folyamatos szellemi és erkölcsi felelőséggel járó újságíró-hivatás méltán megkövetel, például: jó szimatú tájékozottságot, sokirányú műveltséget, elmésen fogalmazott, igényes magyar stílust, haladó szellemű, szilárd meggyőződést, szorgos kutatóhajlamot".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását