2024. május 21. - Konstantin

Pozsonyban békül Balázs

Pozsonyba látogat szerdán Balázs Péter külügyminiszter. A magyar diplomácia vezetője szerint - aki egy madridi tanácskozás színhelyén nyilatkozott az MTI-nek Pozsonyba utazása előtt egy nappal - most történelmi esély van arra, hogy Magyarország és Szlovákia kibéküljön egymással.
2009. május 13. szerda 08:11 - HírExtra
Hivatali partnerével, Miroslav Lajcákkal - közölte Balázs Péter - most leltárt készítenek, áttekintik, hogy meddig sikerült eljutni az eddigi, különböző szintű megbeszéléseken, igyekeznek megállapítani, hogy a nyitott problémák közül melyeket tudnak megoldani külügyminiszteri szinten, és melyek azok, amelyekben magasabb szinten kell dönteni. A legkeményebb dió, a legérzékenyebb problémák köre a kisebbségek ügye - állapította meg a magyar külügyek irányítója.

"Nem számítok arra, hogy a szlovák fél bármit is elhallgatna azokból a problémákból, amelyek az elmúlt időben a nyilvánosság előtt is az asztalra kerültek" - mondta Balázs Péter, hozzátéve, hogy ő a maga részéről szintén meg fog említeni minden felmerült kérdést. Nemrégiben lezajlott első, luxembourgi találkozójukon az volt a benyomása, hogy szlovák partnere is nyitott az őszinte hangvételű párbeszédre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását