2024. június 9. - Félix

Megdöbbentek a Ferrari fenyegetőzésén

Az olasz sajtó döbbenten fogadta a Ferrari keddi bejelentését, miszerint az istálló jövőre nem indul a Forma-1-ben, ha érvénybe lép a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) költséglimitje.
2009. május 13. szerda 14:24 - HírExtra
A maranellóiak azt kifogásolták, hogy a FIA Világtanácsának döntése értelmében jövőre nagyobb technikai szabadságot kapnak azok a csapatok, amelyek vállalják, hogy nem költenek többet évi 40 millió fontnál.

"Ferrari-sokk, viszlát F1!" - olvasható a Corriere dello Sportban, a Corriere della Sera viszont más hangnemet ütött meg: "A Ferrari már megnyerte az első futamot".

A La Gazzetta dello Sport ugyancsak sokkról ír, hozzátéve, hogy a Montezemolo-birodalom háborút indított a FIA és a sportágat irányító Bernie Ecclestone ellen. "A válás megsemmisítő következményekkel járna Ecclestone-ra, mivel bedőlne az egész üzlete. A Ferrari ugyanis néhány másik csapattal megalapíthatja a saját sorozatát, esetleg átválthat a 24 órás Le Mans-i versenyre vagy akár az észak-amerikai Indy Carba is. Utóbbi verzió erősítené a körvonalazódó házasságot a Fiat és a Chrysler között" - teszi hozzá a cikk szerzője.

Azoknak az istállóknak, amelyek el szeretnének indulni a 2010-es vb-n, május 29-ig le kell adniuk nevezésüket, s nyilatkozniuk arról, hogy vállalják-e a költségvetési limitet, amellyel több fejlesztési lehetőséghez jutnak.

A Toyota és a Red Bull ugyancsak azzal fenyeget, hogy kiszáll az F1-ből, ha a nemzetközi szövetség nem változtatja meg döntését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását