2024. május 2. - Zsigmond

Születésnapos sportolók köszöntése

Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázót, Angyal Zoltánt, a kajak-kenu válogatott sikerkapitányát, Harcsár Istvánt, az Országos Testnevelési és Sporthivatal (OTSH) volt elnökét, valamint a magyar sport további kiemelkedő egyéniségeit köszöntötte az ÖTM
2008. április 24. csütörtök 13:16 - Hírextra
Elbert Gábor sportszakállamtitkár személyes ajándéka mellett Bajnai Gordon sportot felügyelő miniszter elismerő oklevelét is átnyújtotta az ünnepelteknek. A szakállamtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott: a mai generációnak legalább annyit kell tennie, hogy köszönti a nagyszerű eredményeket elért sportolókat és sportvezetőket.

A 60 éves Szívós István mindhárom színű olimpiai érmet nyert: tagja volt a Mexikóvárosban és Moszkvában bronz-, Münchenben ezüst-, Montrealban pedig aranyérmes vízilabda-válogatottnak. A 70-e évek aranycsapatával világ- és Európa-bajnokságot, valamint Világkupát, az OSC-vel BEK-et is nyert. Összesen 308-szor szerepelt a válogatottban és hét évig volt a Ferencváros ügyvezető elnöke.

Az 55 esztendős Angyal Zoltán kajakversenyezőként ifjúsági Eb-aranyérmes és felnőtt vb-második volt, edzőként ennél is sokkal eredményesebb. A mesteredző tíz éve irányítja szövetségi kapitányként a kajak-kenu válogatottat, amely ez idő alatt sikert sikerre halmozott: versenyzői a sydneyi olimpián négy-, az athénin három elsőséget szereztek.

A 65 éves Harcsár István asztaliteniszezőként két magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, dolgozott edzőként, majd elnökként vezette a sportág hazai szövetségét, illetve a sporthivatalt (OTSH).
Az ünnepeltek között volt még Kreisz Tibor (50) világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, a vb-aranyérmes kenus Frey Oszkár (55) és hajómodellező Horváth István (70), az Eb-győztes evezős Fekete Mária (65) és a repülőmodellező Orsovai Dezső (60). Ugyancsak köszöntötték Mesteri László (80) nemzetközi ökölvívóbírót, Merényi József (80) gyorskorcsolyaedzőt, Gálos László (75) Eb-ezüstérmes röplabdázót, Czakó Csaba (65) Eb-ezüstérmes evezőst, Egerváry Márta (65) Eb-bronzérmes és Universiade-győztes úszót, Hanzlik János (65) Eb-bronzérmes súlyemelőt, Tóth Harsányi Katalin (65) olimpiai harmadik helyezett kézilabdázót, Kocsi János (60) sportvezetőt, a Magyar Lovas Szövetség korábbi alelnökét, valamint Szakos József (55) mesteredzőt, a Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai igazgatóját.

Bár személyesen nem jelentek meg, szintén megemlékeztek az olimpiai és Eb-aranyérmes, korábbi világ- és Európa-csúcstartó úszó, Gyenge Valéria (75), az Eb-ezüstérmes, 364-szeres válogatott röplabdázó, Bánhegyiné Radó Lúcia (60), Szabó Gábor (70) Eb-harmadik sportlövő, az olimpiai második helyezett labdarúgó, Várady Béla (55) és az ötkarikás játékokon bronzérmes tornász, Medveczky Krisztina (50) születésnapjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását