2024. április 19. - Emma

A polgármester nem ért egyet a Gárdával

Nem ért egyet Kétegyháza polgármestere azzal, hogy a Magyar Gárda tagjai kiköltöztették a faluból egyik tagjukat azért, mert konfliktusba került a helyi cigánysággal.
2009. május 13. szerda 12:41 - HírExtra
Kalcsó Istvánné az MTI érdeklődésre válaszolva szerdán hangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzat képes lett volna megelőzni, vagy kezelni a problémát. Az nem megoldás, hogy elköltöztetnek egy lakost évtizedek óta megszokott lakóhelyéről. A falu vezetője, aki az események idején külföldön tartózkodott, hozzátette: polgármesteri beosztása előtt több mint 20 évig gyámügyesként dolgozott, ezért jól ismeri a többségében cigányok lakta Újtelepen élők problémáját. Mint mondta, az önkormányzatnál szakértő házi- és családgondozók dolgoznak, akik segíteni tudtak volna a 61 éves gárdatag problémáin.

Az idős férfi azonban nem a képviselő-testület, hanem a Magyar Gárda segítségét kérte. A polgármester ennek ellenére mindent el kíván követni annak érdekében, hogy a kedélyek megnyugodjanak, és az idős ember számára is jó megoldásra jussanak.

Ezért tárgyalni kíván az önkormányzati képviselőkkel, a rendőrséggel és a helyi cigánysággal is. Mint mondta, bízik abban, hogy a kialakult feszültséget kezelni tudja, és arra kívánja kérni a gárda tagjait, hogy a megoldást bízzák a hatóságokra, illetve az önkormányzatra.

Kétegyházán az elmúlt hét végén keveredett konfliktusba a helyi romákkal az idős ember, aki idén tavasszal lépett be a Magyar Gárdába. A gárda vasárnap este, a Jobbik Magyarországért Mozgalom által szervezett kampánygyűlésen vonult fel közel ötven fővel a faluban, majd közülük többen segítettek elköltöztetni a férfit.

A vasárnap esti költöztetés során a rendezvényhez csatlakozó gárdatagok egyik autójában boxert, elektromos sokkolót, baseballütőt találtak a rendőrök, akik ezért eljárást is indítottak az autóban utazók ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását