2024. május 19. - Ivó, Milán

350 milliós fejlesztés a főiskolán

Új gazdasági-igazgatósági épületet, parkot és felújított borászati üzemet avattak 350 millió forint befektetése nyomán szerdán a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán.
2009. május 13. szerda 13:47 - HírExtra
A felsőoktatás fejlesztésének meg kell teremteni továbbra is a forrásait, hiszen a diplomások körében csupán 2,2-2,6 százalékos a munkanélküliség. Ugyanakkor azok között, akik csupán érettségit szereztek, dupla ennyi a munkanélküli - hangsúlyozta a beruházás átadásakor az oktatási tárca felsőoktatásért felelős szakállamtitkára.

Manherz Károly közölte: az agrárgazdálkodási és gazdasági szakembereket képző gyöngyösi intézmény mindig is élenjáró volt a környezettudatosság és a gyakorlatorientált tudás biztosítása terén.

A 340 négyzetméter alapterületű új épületben kaptak helyet a főiskola gazdasági igazgatóságának irodahelyiségei, továbbá létrehoztak itt egy szerverhelyiséget, amely a főiskola informatikai rendszerét szolgálja ki.

Az 550 négyzetméter alapterületű borászati üzemben új irodákat és öltözőket, új palackozó és palacktároló helyiségeket alakítottak ki.

Ezzel egy időben megvalósult a főiskola épületeit összekötő 7 ezer négyzetméteres díszsétány, továbbá 3 új szökőkút és több csobogó.

Minderre a központi költségvetés biztosította a forrásokat.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, agrár- és vidékfejlesztési, valamint gazdálkodási karokon mintegy 16 ezer hallgatót oktatnak. Többségük távoktatás keretében sajátítja el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását