2024. május 17. - Paszkál

Nyakó szerint nincs is jobboldal

Az MSZP szerint ami nincs, azaz a jobboldal, azt nem lehet megosztani - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden az MTI-nek, Orbán Viktor Fidesz-elnök sajtótájékoztatójára reagálva.
2009. május 12. kedd 17:16 - HírExtra
Orbán Viktor szavainak megfelelően, ami nincs, azaz a jobboldal, azt nem lehet "megosztani, farigcsálni, forgácsolni", és így a nem létező baloldalnak sem lehet a malmára hajtani a vizet - fogalmazott a szóvivő.

Orbán Viktor a vasárnapi pécsi választás kapcsán úgy vélte, hogy a változást akarók párthovatartozásra, ideológiára tekintet nélkül egy irányba szavaznak, ha van megfelelő jelölt és program, így Magyarország maga mögött hagyhatja a megosztottság korszakát, és a "változást akarók összefogása létrehozhatja az új többségen belüli együttműködést".

A Fidesz elnöke arra is figyelmeztetett, hogy ha a változást akaró jobboldaliak egy irányba szavaznak, akkor nagyarányú győzelem születik, ezért minden olyan kísérlet, amely megpróbálja megosztani, farigcsálni, forgácsolni az egyébként masszív jobboldali szavazóközösséget, az valójában a baloldal malmára hajtja a vizet.

Nyakó István szerint a Fidesz elnökének keddi nyilatkozata a legjobb példa Orbán Viktor letisztult elképzeléseire, kiforrott és belső ellentmondásoktól mentes gondolataira; Orbán Viktor szerint ma már nincs jobb- és baloldal, hiszen ezen az emberek már túlléptek ezen a kategórián.

Megjegyezte, hogy Magyarország megosztásában a Fidesz "kisajátíthatatlan érdemeket" tudhat magáénak."Van annak egy diszkrét bája, ahogy a Fidesz és a Jobbik a szélsőjobbosok szavazatain marakodik" - fűzte hozzá, a jobboldali szavazóközösségre utalva.

Mint mondta, egy bátor problémafelvetéssel is megajándékozta Orbán Viktor az országot, amikor azt fejtegette, hogy az embereket az érdekli, Magyarország hogyan fog kilábalni a válságból. Erre a kérdésre már nyolc hónapja várja az ország a Fidesz hivatalos válaszát. Nyakó István szerint kár, hogy ezzel a válasszal Orbán Viktor továbbra is adós maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását