2024. április 25. - Márk

Megkínozná a delfineket a zene?

Nem tetszik az állatvédőknek a duisburgi állatkert delfináriumába tervezett komolyzenei koncert ötlete, szerintük Mozart zenéje fölösleges zajbántalomnak tenné ki a hat delfint, ami állatkínzás.
2009. május 12. kedd 07:35 - HírExtra
Az állatkert fennállásának 75. évfordulója alkalmából keddre tervezett ünnepséget a duisburgi filharmonikusok vonósnégyese nyitná meg, a koncert nagyjából 15 percig tartana.

A vesztfáliai Hagenben működő bálna- és delfinvédő fórum szóvivője szerint a víz azonban túl jól vezetné a hangokat, és nagy fájdalmat okozna az állatkertben élő hat delfinnek, név szerint Dollynak, Pepinának, Ivónak, Daisynek, Donnának, és Delphinek.

"Az állatoknak olyan érzésük lenne, mintha egy repülőgép hajtóműve mellett úsznának" - fogalmazott Andreas Morlok, aki bejelentette: a szervezet az állatorvosi hatósághoz fordult, mivel fennáll a veszélye annak, hogy a delfinek maradandó károsodást szenvednek.

"Ha túl nagy a zaj, az állatok bármikor visszahúzódhatnak a hátsó medencékbe" - cáfolta az állatvédők vádjait az állatkert egyik munkatársa.

Az állatvédők egyébiránt követelik az összes németországi delfinárium bezárását. Duisburg mellett jelenleg Münsterben és Nürnbergben üzemel delfinárium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását