2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP nem tud beletörődni a pécsi zakóba

Jogi lépéseket tervez az MSZP, mert véleménye szerint a Fidesz nem megengedhető eszközökkel élt a pécsi polgármester-választás napján - jelentette be Lamperth Mónika, a párt elnökhelyettese keddi sajtótájékoztatóján.
2009. május 12. kedd 17:28 - HírExtra
Kérdésre válaszolva hozzátette: egyelőre a jogászok vizsgálják a helyzetet.
A politikus a sajtótájékoztatón bemutatta azt a filmet, amelyet korábban az Index hírportál is közzétett.

Lamperth Mónika szerint a filmen - amelyet helyi szocialista aktivisták készítettek - az látható, hogy egy férfinél listákat talált a rendőrség, amelyen a "megdolgozandó helyi polgárok" neve és címe szerepel, majd ugyanez az ember Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval és Hoppál Péter képviselővel beszél.

Lamperth Mónika hangsúlyozta: ez a kampánytechnika gátlástalan, és az MSZP elítéli.
Az MSZP elnökhelyettese felidézte Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének 2006 áprilisi elhíresült szavait, amikor azt mondta a párt aktivistáinak, hogy el lehet követni szabálytalanságokat a kampány során, mert a jogászok majd úgyis megoldják, "oszt jó napot".

Hangsúlyozta: ilyen előzmények után félő, hogy az európai parlamenti kampány sem fog jó irányba menni. A szocialisták EP-kampányát irányító politikus felhívta a figyelmet arra: az MSZP-nek továbbra is az a szándéka, hogy a kampány a programokról és a személyekről szóljon, hiszen nem mindegy, hogy ki és hogyan képviseli Magyarországot az Európai Unióban. Felszólítjuk a Fideszt, hogy folytasson normális, programokkal vitázó, törvényes kampányt! - szögezte le.

Lamperth Mónika kitért arra is, hogy nem szeretnének hiszterizáló kampányt sem. Ezt annak kapcsán fogalmazta meg, hogy a Fidesz május 8-án, az MSZP nőtagozatának aktivistáira utalva azt közölte a pécsiekkel, hogy ezek az emberek várhatóan fenyegetően fognak fellépni velük szemben, ezért vigyázzanak magukra. Mint mondta, a nőtagozat aktivistái 40 és 70 év közöttiek, akikről nehéz lenne elképzelni a fenyegető fellépést.

Kérdésre válaszolva - mint az MSZP önkormányzati területért felelős vezetője - elmondta: voltak ugyan tárgyalások arról, hogy Gyenesei István korábbi önkormányzati miniszter ifjúságért és turizmusért felelős kormánymegbízott lenne, de ezek lezárultak.

Mint mondta, nem látja szükségesnek, hogy erre a területre kormánybiztost vagy kormánymegbízottat nevezzenek ki, hiszen Varga Zoltán jól irányítja ezt a területet, Újhelyi István államtitkár pedig az idegenforgalmi bizottság elnökeként rendelkezik irányítási jogosítványokkal a turizmus vonatkozásában. Felesleges párhuzamosságokra pedig nincs szükség - jelentette ki Lampert Mónika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását