2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az énekesnő szögre akasztja a mikrofont? Fogyatékos gyerekeken segít

A népszerű énekesnő, Baby Gabi egy jó ügy mellé állt. Segít a fogyatékos gyerekeken, így végre eredeti szakmájában is kipróbálhatja magát.
2009. május 12. kedd 17:59 - HírExtra
Baby Gabit anno a Baby Sistersben ismerhettük meg, ahol ő volt a fekete hajú énekesnő. Polgári nevén Szklenár Gabi továbbra is énekelget, de most egy sokkal nagyobb ügy mögé állt. Együtt sportol az értelmi fogyatékos fiatalokkal, és teljesen magáénak érzi a fogyatékkal élők ügyét.

Ez többek közt annak is köszönhető, mert eredeti végzettsége szerint ő szociális asszisztens. A Budapesti Pedagógiai Szakközépiskola szociális szakosított tantervű osztályába járt, és az összes dolgozatát az értelmi fogyatékos gyerekekhez kapcsolódó témákban írta. Ezekért a munkáiért mindig kitűnő eredményeket szerzett.

Nem meglepő azért, hogy eredeti szakmájában sosem dolgozott, de énekesi karrierje során rengeteg jótékonysági rendezvényen részt vett, elmondása szerint a színpadon is érzi a felé irányuló hihetetlen szeretetet.

Szakmát vált Baby Gabi?


Gabinak életében most először nyílik lehetősége arra, hogy visszatérjen eredeti szakmájához, és kamatoztathassa a középiskolás évek alatt megszerzett szakmai ismereteket. Tevékenyen azon kellene majd munkálkodnia, hogy ezek a gyerekek beilleszkedjenek egészséges társaik közé, és ott jól is érezzék magukat.

A most hétvégén, Siófokon megrendezésre kerülő WinkMaraton futófesztivál kapcsán nagyszerű kezdeményezésnek tartja, hogy értelmi fogyatékos és egészséges gyerekek,
felnőttek együtt sportolhatnak. Nagy kihívás számukra, hogy megküzdhetnek egészséges társaikkal, azonban az igazi sikert mégis az jelenti, ha önmagukat le tudják győzni. Gabi örül annak, hogy versenyről-versenyre találkozhat velük, hiszen a futáson kívül számos más sportágban is összemérhetik erejüket. Ilyen az úszás, az asztalitenisz, vagy a kosárlabda.

- Rendületlenül küzdenek, nagyon fontos számukra a sport. – mesélte Gabi.

Az énekesnő minden versenyükre kilátogat, már csak azért is, mivel az ő életében is központi szerepet játszik a sport. Ugyanis középiskolás évei alatt hat évig aktívan kézilabdázott. Manapság már konditerembe jár, biciklizik, vagy éppen a taposógépen lépeget.

A fogyatékkal élő gyerekek is minden egyes alkalommal ráébresztik, milyen fontos az egészség, a tudatos egészségmegőrző életmód, a sport.

- Sokan példát vehetünk róluk. Ezek az integrált versenyek, legyen szó fociról, kosárlabdáról vagy maratoni futóversenyről, folyton bizonyítják, hogy egyenértékű sportolók az egészséges emberekkel. Minden alkalommal meggyőznek arról, hogy mennyire küzdenek, és milyen sokat tesznek a saját egészségükért. – nyilatkozta Gabi az eseménnyel kapcsolatban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását