2024. május 19. - Ivó, Milán

Kótyavetyére kerül a vízvagyon?

Az állami vízvagyon esetleges eladásáról faggatta az illetékes tárca vezetőjét Fónagy János (Fidesz) interpellációjában hétfőn a parlamentben. A pénzügyminiszter tagadta, hogy a vízvagyon eladását tervezné a kormány.
2009. május 11. hétfő 17:05 - HírExtra
Fónagy János (Fidesz) a vagyongazdálkodási tanács közelmúltban kiadott, a vízvagyon tervezett eladásáról szóló állásfoglalását idézve kérdezte a szaktárca vezetőjét. Az állásfoglalás szerint a Tisza menti és a Duna menti regionális vízmű állami tulajdonú üzletrészét az észak-magyarországi regionális vízmű vagyonkezelésébe adják - hívta fel a figyelmet.

A fideszes képviselő utalt arra, hogy a korábbi privatizációs folyamat a szakmai és érdekvédelmi tiltakozás eredményeként megakadt ugyan tavaly ősszel, de úgy tűnik, a kormány ilyen irányú szándékát nem adta fel. Ezt a vízgazdálkodásról szóló törvény kikerülésével, a vagyonkezelés intézményének a nemzeti és fogyasztói szándékot súlyosan sértő alkalmazásával kívánja megtenni - közölte.

Az öt regionális vízművet részben vagy egészben kívánják-e privatizálni bármilyen keretek között? - kérdezte.Oszkó Péter pénzügyminiszter válaszát azzal kezdte: nem, nem és nem.
"Nem adjuk el a vízvagyont, nem adjuk el a vízhasznosítást, nem adjuk el a vízszolgáltatást" - hangoztatta.Szerinte félreértés vezethet arra a következtetésre, hogy privatizáció előkészítésre zajlana.

A vagyonkezelő zrt. előzetes vizsgálatok után úgy döntött, hogy az észak-magyarországi vízmű működési modelljét érdemes kiterjeszteni két másikra is. "Átszervezés történt a racionálisabb működés érdekében" - mondta. A kormány célja, hogy minél nagyobb költséghatékonyságot érjen el az állami vállalatok működésében is - tette hozzá.
A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament azonban 192 igen, 165 nem és 7 tartózkodás mellett jóváhagyta a miniszteri választ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását