2024. május 5. - Györgyi

Örömhír! Kisfia született a Megasztár énekesének!

Schmidt Vera nemrégiben hozta világra első kisgyermekét, Bendegúzt. Többek között erről, és anyaságáról mesélt a HírExtrának, de karriere is szóba került.
2009. május 9. szombat 08:49 - Kővári Adrienn
Schmidt Vera, az egykori Megasztáros versenyző még az első szériában tűnt fel, mint tehetséges énekes. Azóta sok minden történt körülötte, de mégis a legnagyobb örömöt nemrégiben született kisfia okozta neki. Az énekesnő mesélt a HírExtrának gyermekéről, és jövőbeli terveiről is, hiszen a zenélést nem szeretné abbahagyni.

Ő az első gyermeked, mesélnél róla egy kicsit az olvasóinknak?

Igen, tényleg ő az első babám, Kovács Bendegúznak hívják. Április 24-én született, most másfél hetes. 4100 grammal, 58 centivel jött a világra, elég nagy baba volt. Nagyon vártuk már őt, így most nagyon nagy az öröm. Egyelőre még nem szedte szét az idegeinket ez alatt a másfél hét alatt, ez nekünk bőven elég. Nem sír egész nap, és viszonylag könnyen ki lehet találni az igényeit. Eszik, alszik, és lassan már elkezd figyelgetni is. Annyira aranyos, imádjuk őt!

Milyen érzés anyának lenni?

Nagyon különleges. Az az igazság, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen. Sok mindenkinek születik gyereke, és ez olyan természetes, hogy más anya lesz. De, hogy most én lettem az, ez kicsit felfoghatatlan. Nagyon furcsa, mert rengeteg érzés önt el. Rengetegszer meghatódom.

Most vasárnap volt Anyák-napja, ezentúl már téged is meg lehet ajándékozni.

Igen, meg is hatódtam. A párom olyan drága volt! Elmentünk szedni az anyukáknak virágot, s ő három szál kisebb virágot odatett a Bendegúz ágyába. S mikor a legközelebb bementem hozzá, akkor találtam rá a meglepetésre. Ennek nyilván megvan a bája, de amikor ott van az ember, akkor üti szíven. Az ember tényleg azt érzi, hogy milyen csoda ez, s nemcsak ilyen elcsépeltem éli ezt meg, hanem tényleg átértékelődnek dolgok. Ez egy fantasztikus érzés, és igazán érdekesnek tartom. Emellett nagy felelősség is, hogy ez a pici emberke ránk bízatott, nekünk kell gondoskodni róla, mi vagyunk érte a felelősek. Ezek nagyon különleges érzések, de ez a másfél hét még csak a belépője ennek az egész gyermeknevelős dolognak, a többi majd évek múlva következik.

Sokakban merül fel a gondolat, hogy vajon zenész lesz-e Bendegúzból? Tervezitek ebbe az irányba terelni az apróságot?

Ehhez egészségesen próbálunk hozzáállni, de van egy olyan gyanúm, hogy miattam csak lesz valami köze a zenéhez. Ráadásul a kilenc hónapon keresztül folyamatosan bejártam a zeneiskolába, ahol zenekari gyakorlatom volt, szinte mindig szólt a zene körülöttem, emellett én is gitároztam. Feltételezem, hogy ez azért hatással volt rá, de ha ő egész más szeretne lenni, akkor az lesz. Igazából, azon gondolkoztunk a párommal, hogy jó lenne, ha minél hamarabb abba az irányba tudnánk őt terelgetni, amiben tehetséges. Az a fontos, hogy minél hamarabb rátaláljon, de ez aztán bármi lehet. A párom üzletember, neki egészen más vénája van, könnyen megeshet, hogy a piciben is ez fog dominálni.

Mivel egy tehetséges zenész vagy, jogosan gondoljuk, hogy nem szeretnéd feladni énekesi karrieredet. Mégis, össze kell valahogy egyeztetned a munkát a babával. Menni fog ez?

Ha mondjuk, egy mindennapi médiaszereplő lennék, akkor mindenképp át kéne alakítanom az életemet. Mivel nem vagyok az, így egyszerűbb, de azért nem szeretnék itthon ülni sem. Szerintem ez teljesen normális, ha egy anyuka nem csak otthon tartózkodik, fontos is, hogy kizökkenjen a mindennapokból, és felfrissüljön. S mivel ez most nekem nem annyira sűrű, ezért szóba sem került, hogy feladjam a karrieremet. Szerintem, jól megfér egymás mellett a kettő, s mivel tényleg nem vagyok olyan központi médiaszereplő, így működni is fog. A csöndes háttérben levő dolgokat simán meg lehet csinálni.

Biztos párod is támogat ebben, és segíteni fog téged, amikor el kell rohannod egy-egy fellépésre.

Igen, úgy is beszéltük meg, hogy fog majd segíteni, mivel ő is nagyon várta már Bendegúzt. A zenészszakma nem az, amikor napi nyolc órát dolgozik az ember. Ezért, ha van egy-két koncert, akkor arra az időre vagy ő, vagy a nagymamák majd segítenek. Nem napi három fellépésről beszélek, ezt azért nem tudnám semmiképpen sem bevállalni. Heti egy-egy az teljesen jó.

Úgy értesült a HírExtra, hogy tervezed következő nagy lemezedet. Mi igaz ebből a hírből?

A hír igaz, de ez még csak ötlet. Vannak dalaim, és már beszéltem is egy kiadóval, ennek a szervezése még csak most kezdődött el, de most biztos, hogy vagy nyár közepéig halasztódik az egész. Be kell, hogy álljanak a napi rutinok, de utána persze, hogy szeretném, ha elkészülne a következő nagy lemezem. De az még jó sok szervezésbe fog kerülni.

Bendegúznak lesz testvére? Igaz, még korai, de már tervezitek a következő babát?

Tervezünk, de először még Bendegúz illeszkedjen össze velünk, s utána majd meglátjuk. Azért nyilván szeretnénk még egy gyereket, nem is lenne rossz, ha a következő baba nem túl soká születne meg. Még egy picit mindenképp szeretnénk a párommal.

Reméljük hamarosan újabb örvendetes hírrel számolhatunk be Verát illetően, legyen szó a piciről, vagy a lemezéről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását