2024. április 20. - Tivadar

Szoci "pártkommandó"?

A Fidesz aggodalommal tekint a péntek délutánra, miután tudomására jutott, hogy az MSZP "pártkommandókat" szervez a baranyai megyeszékhelyre - mondta Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő Pécsett pénteken.
2009. május 8. péntek 15:05 - HírExtra
"Az ország különböző területeiről mintegy 1600 pártkommandóst szállítanak buszokkal az Expocenterbe. A kommandók célja az, hogy folytatva a Páva Zsolt pécsi fideszes polgármesterjelölt elleni lejárató kampányt, házról házra járva listákat készítsenek az emberek szavazási hajlandóságáról, megfélemlítsék a pécsieket, elbizonytalanítsák a jobboldali választókat" - mondta a politikus sajtótájékoztatón.

Bánki Erik arra hívta fel a pécsiek figyelmét, hogy "legyenek óvatosak, adataikat ne adják idegenek kezébe, ne engedjék sem magukat, sem lakásaikat lefényképezni, s főleg ne hagyják magukat provokálni".

A képviselő hangoztatta: a Fidesz meg fogja védeni a pécsieket. Saját aktivistáik is járják majd a terepet, figyelik, kísérik a "szocialista kommandósokat", hogy ne zaklathassák az állampolgárokat, emellett hangosbemondó autókkal hívják fel a lakosság figyelmét a "veszélyre". Akik pedig félelmet éreznek, tegyenek bejelentést a Fidesz ügyeletére, vagy hívják a Demokrácia Központ telefonszámát. Ha jogszabálysértés történik, a Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen - jelezte.

Bánki Erik úgy vélte, hogy bár húsz éve vesz részt kampányok irányításában, soha ilyen "mocskos kampánnyal" még nem találkozott sem Baranyában, sem Magyarországon.
"A szocialistáknak semmi nem drága, még a pécsi polgárokat is képesek lejáratni, s megpróbálni szétverni a Páva Zsolt által a pécsiek, a civilek és a Fidesz között létrejött összefogást.

Teszik ezt azért, mert érzik, hogy a pécsiek nemet mondanak az elmúlt tizenegy év sikertelenségére, Szili Katalin és kampánystábja hazugsághadjáratára, s érzik, hogy a választók nem őket, hanem a változást támogatják" - fogalmazott a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását