2024. április 27. - Zita

Megvan a döntés! Miért nem rendezhetünk hoki vébét?

Magyarország nem fog A csoportos jégkorong világbajnokságot rendezni 2014-ben, ugyanis azt Fehéroroszország fog. Szomorúságra azonban semmi ok: hokidiplomáciánk így is fejlődik, csakúgy, mint a hokink.
2009. május 8. péntek 16:09 - Gedei Szilárd
Pont úgy, mint magán az A csoportos jégkorong világbajnokságon: Magyarországnak volt valamennyi esélye, de csoda kellett volna a sikerhez. A tornáról végül kiestünk, s jövőre Szlovéniába kell utaznunk a Divízió I-es vébére (a házigazda szlovének mellett a lengyelek, a britek, a horvátok és a dél-koreaiak lesznek az ellenfeleink április 24-től), s most úgy tűnik, a vébérendezésről szőtt álmainkról is le kell mondanunk.

Nem elég az erőnknek ereje

Ennyire azért nem voltunk esélyesek...
"Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a fehéroroszok ellen, de nem gondoltam volna, hogy a szavazáson ilyen arányban vereséget szenvedünk. Még fel sem ocsúdtam. Egyelőre korai arról beszélni, hogy a jövőben pályázunk-e vb-rendezésre. Ez elnökségi döntést igényel" – mondta a döntés után Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke az MTI-nek.
Hiába a remek magyar prezentáció, hiába a garancia arra vonatkozóan, hogy ha megkaptuk volna a 2014-es világbajnokságot felépült volna egy multifunkcionális, 7500 férőhelyes székesfehérvári aréna. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) mai kongresszusán ugyanis úgy döntött a küldöttgyűlés, hogy a létesítményileg sokkal jobban, ám a stabil politikai helyzetet tekintve sokkal rosszabbul álló fehéroroszoknak szavaz bizalmat.

Igazából – csakúgy, mint a mostani svájci vébén – esélytelenek voltunk. A magyar pályázat kinti információk szerint 24 szavazatával szemben a beloruszok 75-öt kaptak, így a 15 ezer férőhelyes Minszk Arénával és egy 8 ezer férőhelyes második csarnokkal kandidáló posztszovjet utódállam rendezheti meg a 2014-es hoki vébét (érdekesség, hogy a kongresszus arról is döntött, hogy a 2012-ben rendező finnek és a 2013-ban rendező svédek mindkét évben összefoghatnak, és közösen rendezhetik meg a két vébét – erre eddig még nem volt példa).

Előbb A csoport, utána rendezés?

Nekünk pedig marad a vigasz, hogy jégkorongunk fejlődik annyit a következő években, hogy diplomáciai szinten is sikerrel vegyük fel a harcot a stabil A csoportos tagsággal büszkélkedhető országok ellen. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára szerint – mivel a 2011-es, a 12-es, a 13-as, és most a 14-es vébét sem kaptuk meg – talán nem érdemes egy ideig próbálkoznunk.

A forgatókönyv azonban adott: először válogatottunknak kell stabil A csoportos csapattá válnia, hogy az IIHF minden illetékese elhiggye végre: Magyarország képes a nagy dolgokra.

Most ugyanis még úgy tűnik, hogy kicsik vagyunk…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását