2024. április 30. - Katalin, Kitti

"A szocialisták csalnak és hazudnak"

A Fidesz szerint a szocialisták csalnak és hazudnak a pécsi időközi polgármester-választás kampányában - jelentette ki Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője Páva Zsolt fideszes jelölttel tartott pénteki sajtótájékoztatóján.
2009. május 8. péntek 12:33 - HírExtra
"A szocialisták Pécsett a kampányban ugyanazt csinálják, mint amit tesznek és tettek az országgal, vagyis egészen egyszerűen csalnak és hazudnak" - mondta Szijjártó Péter.
Szerinte így a most vasárnapi szavazáson a pécsiek egy ország nevében mondhatják el, hogy elegük van a szocialisták hazugságaiból és csalásaiból, vagyis a pécsiek egy jó döntéssel lezárhatják a reménytelenség, a csalások és a hazugságok korszakát.

A fideszes politikus azt mondta: a csalásokról és hazugságokról az MSZP-nek "papírja, papírhegyei is vannak", hiszen a bíróság és a helyi választási bizottság is több jogerős döntésével kimondta, hogy a szocialisták megsértették a választási törvényt. Szerinte ennek "különös pikantériát ad", hogy éppen a az MSZP kampánycsapata sértett többször is törvényt, amelynek Szili Katalin, a magyar Országgyűlés elnöke a jelöltje, így jogosan adódik a kérdés, hogy Szili Katalin hogyan tud megfelelni annak a követelménynek, hogy megőrizze a parlament tekintélyét.

Páva Zsolt azt mondta: 19 éve része a helyi közéletnek, de még nem tapasztalt olyan gusztustalan, lejárató, emberi méltóságot megalázó kampányt, mint amilyet a szocialisták folytattak Pécsett.

A Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje elkeserítőnek nevezte, hogy az MSZP-t elmarasztaló bírósági ítélet és két választási bizottsági határozat, valamint a gyalázkodó szórólapok miatt indult rendőrségi nyomozás és három feljelentés ellenére a törvénysértések nem szűntek meg, Szili Katalint a szórólapokon és a plakátotokon továbbra is az Összefogás jelöltjeként szerepeltetik, valamint továbbra is terjesztik a névtelen gyalázkodó szórólapokat.

(A Baranya megyei bíróság kedden adott helyt az Összefogás Pécsért Egyesület beadványának, amelyben azt kifogásolták, hogy Szili Katalin egyes választási plakátjain és szórólapjain az Összefogás jelöltjeként szerepel, holott az egyesület egy másik jelöltet támogat.)

Páva Zsolt szerint az is példátlan Pécsett, hogy péntektől közel 2000 MSZP-s aktivista fog a városban kampányolni, és "erőszakos, vásári módon" házalnak, csöngetnek be békés polgári otthonokba.

Szijjártó Péter úgy vélte: a Páva Zsolt személye elleni névtelen támadások és a város "szocialista megszállása" is azt mutatja, hogy nem egy Szili-Páva meccs vagy egy Fidesz-MSZP meccs zajlik, hanem egy MSZP-Pécs meccs, amelyből remélhetőleg a pécsiek kerülnek ki győztesen.

Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy felkészült a polgármesterségre, és reméli, hogy hétfőtől új korszak kezdődik Pécsett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Steve22
2009. május 10. 10:24
Fidesz 1 nagy hazudozó meg kéne oszlatni a parlament-böl egész éjjel és nappal hazudoznak gyerünk Baloldaliak csináljunk valamit a köcsögök ellen ja és Bagi igazad van ne engedjük a komcsikat és Orbánékat
bagi
2009. május 8. 13:16
A Fideszesek (is) csalnak és hazudnak - ja meg hatalomra vágynak, hogy most ők csapolhassák a közöst. Undorító patkányok MIND. Oszlassunk Parlamentet és ne engedjük vissza se a komcsikat, se az Orbánékat !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását