2024. május 10. - Ármin, Pálma

Lapátra a Fidesz jelöltjét?

Az MSZP szerint ha a Fidesz tartaná magát az eddigi gyakorlatához, akkor ki kellene zárnia a Fideszből Páva Zsolt pécsi polgármesterjelöltet, mert részt vett a siklósi kórház privatizációjában.
2009. május 7. csütörtök 15:03 - HírExtra
A Fidesz példát statuált azzal, hogy két héttel ezelőtt jogerősen is kizárta soraiból Csáki Zsigmondot, aki fideszes polgármesterként szerepet vállalt Heves település egészségügyének privatizációjában - közölte a kormánypárti politikus.

Nyakó István elmondta, a legnagyobb ellenzéki pártnak ez ügyben konzekvens a magatartása, hiszen korábban Magyar Istvánnal, a Fidesz egri elnökével is hasonló módon járt el.

Csáki Zsigmondot április 21-én azért zárták ki jogerősen is a Fideszből, mert a hevesi önkormányzat a Fidesz országos választmányának állásfoglalása ellenére egy magáncégnek adta át működtetésre a város rendelőintézetét.

Korábban a Heves megyei elnökség Csáki Zsigmond mellett kizárta Magyar Istvánt, a párt egri elnökét is, Magyar ugyanis résztulajdonosa az Agria Ügyelet Kft.-nek, amely átvette a hevesi rendelőintézet üzemeltetését.

Nyakó István ezekre a döntésekre hivatkozva azt kérdezte a Fidesztől: mikor kívánja nyilvánosságra hozni Páva Zsolt pártból való eltávolításának menetrendjét.

Az MSZP szóvivője szerint ugyanakkor az is megdöbbentő lenne, hogy Páva Zsoltot nem azért zárnák ki a Fideszből, mert a pécsi polgármesterjelölt elmondta saját akasztós beszédét.

Mint visszaidézte, Páva Zsolt szájából hallották azt, hogy többek között azért nem rendezne Pécsett nyilvános akasztást, vagy kivégzéseket, mert az nem áll módjában.
Szavai szerint ezzel a mondatával Páva Zsolt - valamint sunyi hallgatásával a Fidesz is - azonosul a Tiszaeszláron összeverődött "náci rendezvény" gondolataival. "Talán nem véletlenül. Az ő szavazataikra számítanak" - fogalmazott az MSZP szóvivője.

Nyakó István szerint az ilyen "aljas kijelentéseknek" a Fideszben sosem volt következménye. Utalt Kövér László 1998-as beszédére, illetve arra, hogy tavaly Arnóth Sándor, a Fidesz püspökladányi polgármestere ígért akasztást politikai ellenfelének.
Az ATV kedd reggeli műsorában a televízió honlapján található felvétel szerint Páva Zsolt úgy fogalmazott: "nem nyilvános akasztást szeretnék tartani természetesen, vagy kivégzéseket, nem áll módomban egyébként sem (...), arról van szó, hogy legyenek megnevezve (...) a rossz döntések, és a hozzá rendelt felelősök".

Közösség elleni izgatás bűntett gyanújával nyomozást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a Népszabadság Uszítás Tiszaeszláron című cikke nyomán. A napilap közlése szerint gyűlöletkeltő, antiszemita kijelentés hangzott el Tiszaeszláron a Magyar Nemzeti Front, a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért Mozgalom április 4-én tartott rendezvényén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását