2024. május 27. - Hella

Kábítószert termesztett a garázsban

A magas áramfogyasztás hívta fel a figyelmet kábítószergyanús növények termesztésére egy dunaújvárosi garázsban; a kocsitároló bérlőjét őrizetbe vették, ellene büntetőeljárás indult - közölte csütörtökön a rendőrség az MTI-vel.
2009. május 7. csütörtök 16:21 - HírExtra
A dunaújvárosi Béke tér és Vasmű tér közötti garázssor megbízottja feltűnően nagynak találta az áramszámlát. Az okot keresve azonosította a legtöbb villamos energiát fogyasztó garázst, majd a tulajdonosával egyeztetve, szerdán felnyitották a kocsitárolót - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A garázsban - amelyet egy 24 éves kisapostagi férfi bérelt a tulajdonostól - kábítószergyanús növényeket, szárított, cannabisgyanús növénytörmeléket, fehér és barna színű, ugyancsak kábítószergyanús porokat, magokat és feltehetően gyökereztetés alatt levő növényi szálakat találtak - mondta el Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Tájékoztatása szerint a garázsban talált kábítószergyanús növényeket, anyagokat szakértői vizsgálatnak vetik alá.

Mint elmondta, a gépkocsitároló bejáratát ponyvákkal, szőnyegdarabokkal szigetelték el, az öt edényben nevelt cserje megvilágítására nagy teljesítményű, időkapcsolóval felszerelt lámpa szolgált, mellette ugyancsak időkapcsolós ventillátor állt, s az "ültetvényt" nejlonfólia vette körül.

A garázsbérlő ellen - akit korábban már pénzbüntetéssel sújtottak kábítószerrel való visszaélés miatt - kábítószer-termesztés, előállítás útján elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Elmondása szerint a növényeket saját célra termesztette, de a rendőrök ellenőrzik, hogy terjesztette-e más fogyasztók számára is.

A nyomozás eddigi adatai szerint a kábítószergyanús magokat Angliából és Ausztriából szerezte be, az ültetvény, s a termesztési rendszer kialakításához pedig prospektusokból és az internetről szerzett információt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását