2024. május 19. - Ivó, Milán

Csak egy iskolában lesz sztrájk a megyében

Egy nappal a LIGA Szakszervezetek által meghirdetett országos munkabeszűntetés előtt úgy tűnik, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolák közül mindössze egy, az egészségügyi intézmények közül egy sem csatlakozik a sztrájkhoz – közölték csütörtökön az MTI-vel az érintett szakszervezeti vezetők.
2009. május 7. csütörtök 17:19 - HírExtra
A megye középiskolái az érettségi vizsgák miatt várhatóan nem vesznek részt a munkabeszűntetésben – tájékoztatott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megyei választmányának egyik tagja. Nagy Gyula elmondta, tudomása szerint az általános iskolák közül is egyedül a szolnoki Fiumei úti intézmény csatlakozott a felhíváshoz.

Ez az alma mater azonban egész nap zárva tartja majd kapuit, hiszen pénteken két kolléga kivételével a tantestület egyetlen tagja sem veszi fel a munkát – erősítette meg az információt az igazgató. Láncziné Kiss Mária elmondta, már korábban levélben értesítették szándékukról a szülőket, akik megértéssel fogadták az iskola döntését. Így mindössze néhány gyermek elhelyezéséről kell az intézménynek gondoskodnia.

Még ennél is zavartalanabbnak ígérkezik pénteken a megye egészségügyi ellátása – derült ki az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete helyi elnökének szavaiból. Ma már alig akad kórház, ahol több orvos és ápoló dolgozna a sürgős esetek ellátásához nélkülözhetetlen létszámnál. Ha ennek a szakembergárdának akár csak néhány százaléka hiányozna, sok helyen még az elégséges szolgáltatás biztosítása is veszélybe kerülne – mondta Gerginé Sturm Zsuzsanna.

A vezető szerint a megye kórházaiban és rendelőintézeteiben éppen ezért határoztak úgy a vezetők és az ott dolgozók, hogy nem teszik ki betegeiket a sztrájk és az előjegyzett műtétek ebből fakadó csúszása miatti tortúrának. Azaz bár többségük egyetért a tiltakozás szervezőivel, nem csatlakoznak a május 8-i munkabeszűntetéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását