2024. május 6. - Ivett, Frida

Egyre többet isznak a nők

Egyre több brit nő vedel mértéktelenül, a gyerekek és fiatalok között ugyan kevesebben fogyasztanak alkoholt, ám akik isznak, azok sokat.
2009. május 6. szerda 19:01 - HírExtra
"Bármilyen meglepő, de a fiatalok kevesebb alkoholt fogyasztanak, mint korábban, ugyanakkor a középkorúak és idősebbek többet" - hangsúlyozta a vizsgálatot irányító Lesley Smith, az Oxford Brookes Univesity (OBU) kutatója.

A mostani vizsgálat az elmúlt 20-30 év alkoholfogyasztási tendenciáit vizsgálta.
A felmérés szerint a korábbinál több a "keményen" ivó a középkorúak és az idősek csoportjában, különösen a tehetősebbek körében. Ugyanakkor a 16-24 évesek korosztályában csökkent az alkoholfogyasztás.

1998 és 2006 között csaknem megkétszereződött a "vedelő" nők száma, akiknek aránya jelenleg eléri a 15 százalékot a gyengébb nem képviselői között.

A brit kormány több felvilágosító kampányt is indított, hogy felhívja a lakosság figyelmét a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire. A szigetország felnőtt lakosságának 37 százaléka rendszeresen túllépi az orvosok szerint megengedhető mennyiséget. A kormány számításai szerint az alkoholfogyasztással kapcsolatos sérülések és betegségek éves szinten 2,7 milliárd fontba (868 milliárd forintba) kerülnek az állami egészségügynek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását