2024. május 27. - Hella

Járvány: Nincs európai gócpont

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tapasztalta annak jelét, hogy az európai lakosság körében olyan mértékben terjedne az új influenza, mint az Egyesült Államokban és Mexikóban - közölte kedden a WHO második számú vezetője.
2009. május 5. kedd 21:36 - HírExtra
Fukuda mindazonáltal megjegyezte: a járvány spanyolországi terjedése szoros összefüggésben áll azzal, hogy az ibériai ország lakosai a fertőzés által sújtott országokba, köztük Mexikóba utaztak. Nagy-Britanniában pedig a betegséget okozó vírus a jelek szerint nem terjed túl egyetlen intézményen sem - például egy iskolából a szélesebb értelemben vett közösségre -, és az eddigi fertőzések nem felelnek meg a WHO szótárában az "önálló fertőzési gócpontként" jelölt fogalomnak.

A mexikói eredetű járvány a múlt héten 21 másik országra terjedt át. A WHO még múlt szerdán a hat fokozatú skálán 5-ös szintre emelte a H1N1 vírus okozta új influenza terjedése miatti riasztást. Margaret Chan, az ENSZ szakosított intézményének vezetője akkor hangsúlyozta, hogy küszöbön áll a világjárvány, és minden országnak életbe kell léptetnie a pandémiára való felkészüléssel kapcsolatos terveit. Amennyiben a hatos riasztási fokozatot elrendelik, ez lesz a XXI. század első világméretű járványa. Tudósok mindazonáltal óva intenek a túlzott aggodalmaktól, mondván hogy a jelek szerint az új vírus sem szed több áldozatot, mint a szokásos influenzajárványok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását