2024. április 19. - Emma

Érettségi! Így vizsgáztak a celebek!

Ha idén kellett volna vizsgázni Zimány Lindának, vagy Dukai Reginának, bizony meggyűlt volna a bajuk az irodalom érettségivel.
2009. május 5. kedd 10:59 - HírExtra
A tegnapi nappal kezdetét vette az idei érettségi, közel százezren ragadtak tollat, hogy válaszoljanak a magyar kérdésekre. Igen ám, de eközben a Bors című napilap úgy döntött, hogy a celebeket is levizsgáztatja az idei kérdésekből.

A napilap felkeresett egy-két ismert embert, s arra kérte őket, hogy nevezzenek meg egy Spiró-művet, vagy döntsék el, hogy a Bánk Bán című operában szereplő bordal Petőfihez, vagy Vörösmartyhoz köthető-e. Azt is megkérdezték, hogy vajon Nemere István, Lázár Ervin esetleg Örkény István írta a Csapda című novellát. De arra is kíváncsiak voltak, hogy a Jókai Mór élete és kora című kötet borítóján Mikszáth, vagy Móricz neve szerepel.

A megkérdezettek között szerepelt Dukai Regina, aki bevallotta, hogy az életéből Spiró kimaradt, de sajnos Jókai életrajzi regényét is Móricznak tulajdonította.

- Ahhoz képest, hogy váratlanul értek a kérdések, nem rossz a középmezőny. Azt viszont biztosra vettem, hogy a Radnóti-évforduló kapcsán szerepet kap a költő az érettségin, de csalódnom kellett. – mesélte Dukai Regina.

Sebeők János sem maradhatott ki a megkérdezettek közül. Nagyon furcsállta, hogy egy élő ember is helyet kapott az írásbeli feladatok között, hiszen Sebeők elmondása szerint utcát sem szokás elnevezni még meg nem halt emberről.

Eleinte kerülte a válaszadást, azzal érvelt, hogy ő a sikeres érettségi után mindent elfelejtett, de végül mégis csak helyesen válaszolt az összes kérdésre.

Kiszel Tünde szintén meglepődött Spirón, ettöl függetlenül egész jól vizsgázott, legalábbis a feltett kérdésekre többé-kevésbé tudta a helyes választ.

- Annak idején láttam néhány darabját színházban, például az Ahogy tesszük címűt, de bajban lettem volna, ha csak ő választható. Inkább a Vörösmarty-, és Petőfi-vers összehasonlítása mellett tettem volna le a voksomat. – mesélte Tünde a napilapnak. A Bánk Bán kérdés kicsit zavarba hozta, a Jókai életrajz pedig még inkább, de mindezek ellenére jól válaszolt.

Zimány Linda is megpróbált válaszolni a kérdésekre, de meggyűlt a baja Lázár Ervinnel és Spiró Györggyel.

Ahogy nézzük többé-kevésbé átmentek volna a celebek az idei érettségin, csak ki jobb érdemjeggyel, ki rosszabbal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását