2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz retteg Szilitől?

Retteg a Fidesz attól, hogy a pécsiek összefogása győz jelöltjük és pártjuk fölött a hétvégi időközi polgármester-választáson - közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek kedden annak kapcsán, hogy Páva Zsolt, a Fidesz pécsi polgármester-jelöltje a személyét rágalmazó szórólapok és e-mailek miatt feljelentést tesz a rendőrségen.
2009. május 5. kedd 21:02 - HírExtra
A fideszes jelölt és Bánki Erik, a Fidesz pécsi politikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az elmúlt napokban két Páva Zsoltot rágalmazó, a választópolgárokat megtévesztő szórólap is kikerült az utcákra Pécsett, és az egyiken az is szerepel, hogy a helyi MSZP-szervezet adta ki. Emellett három e-mailt is küldözgetnek, amelyekben szintén Páva Zsoltot rágalmazzák - mondták el.

Nyakó István szerint Páva Zsolt "kapkodása, csapkodása" annak tudható be, hogy a Fidesznek a város jövőjével kapcsolatos mondanivalója nincs, ezért mondvacsinált indokok alapján jogi küzdelmekbe kezdenek, valamint huszonegy ízléstelen óriásplakáton és lejárató sajtótájékoztatókon primitív vádakat megfogalmazva kívánják kompenzálni semmitmondásukat.

"Tény, hogy Páva Zsolt polgármesterségéről a Pécsiek csak annyit tudnak, hogy valaha betöltötte ezt a tisztséget. Ezenkívül más maradandó dolgot nem nagyon hagyott maga után. Ezzel szemben tény az is, hogy Toller László polgármestersége egy magyar nagyváros felvirágzását hozta" - fogalmazott a szóvivő, hozzátéve, hogy ezt a munkát kívánja folytatni Szili Katalin.

Mint mondta, talán nem véletlen, hogy Pécs összefogott, és ez az összefogás, mint Pécs neve, akár tetszik, akár nem, igenis nagybetűvel írandó a város életében.

Nyakó István mindezt annak kapcsán mondta el, hogy a Baranya Megyei Bíróság kedden hozott jogerős határozata szerint Szili Katalin és az MSZP megsértette a választási törvényt azzal, hogy a pécsi szocialista polgármesterjelölt az "Összefogás" jelöltjeként népszerűsítette magát választási plakátjain.

A szóvivő hangsúlyozta: nyolc párt, politikai oldaltól függetlenül, számtalan civil szervezet, valamint a városi önkormányzat többsége támogatja a pécsiek jelöltjét, Szili Katalint.

"Erre válaszul Páva úrnak egy ma reggeli tévéműsorban egy dolog jutott eszébe: győzelme esetén többek között csak azért nem csinálna nyilvános akasztást Pécsett, mert nincs rá lehetősége" - fogalmazott Nyakó István.

A pécsieknek ugyanakkor lehetősége van arra, hogy összefogva továbbra is Pécs jövőjét szolgálják. Ezzel együtt arra is lehetőségük van, hogy nemet mondjanak a félelemkeltés ilyen példátlan formájára - tette hozzá.

Kiemelte: a Fidesznek lehetősége van arra, hogy elhatárolódjon jelöltjének az ATV kedd reggeli műsorában tett, "botrányosan aljas" kijelentésétől.

AZ ATV honlapján található videófelvételen Páva Zsolt úgy fogalmaz: "nem nyilvános akasztást szeretnék tartani természetesen, vagy kivégzéseket, nem áll módomban egyébként sem (...), arról van szó, hogy legyenek megnevezve (...) a rossz döntések, és a hozzá rendelt felelősök".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását