2024. április 23. - Béla

MSZP: Orbán is ezt tenné

Az MSZP által támogatott válságkezelő kormány jobb megoldás, mint az előre hozott választás - mondta kedden az MTI-nek Nyakó István, az MSZP szóvivője, aki szerint a jelenlegi helyzetben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke sem tehetne mást.
2009. június 30. kedd 15:53 - HírExtra
A válságkezelő program első eredményei már most látszanak: Magyarország iránt lassan visszatér a bizalom, az euró árfolyama 275 forint közelében van - közölte a szóvivő Navracsics Tibor (Fidesz) sajtótájékoztatójára reagálva.

Hozzátette: ezeket az eredményeket nem lehetett volna elérni, ha előre hozott választásokat tartanak, akkor csak rosszabb helyzetbe került volna az ország.

Úgy vélte, több százezer család devizahitelből vett otthonát és autóját, több százezer ember munkahelyét közvetlenül fenyegette a válság, ilyen helyzetben azonnali válságkezelés kell, nem azonnali kampányolás.

Nyakó István szerint már azt is lehet sejteni, hogy a Fidesz kivel szeretné elérni a parlamentben kétharmados többséget. Az, hogy az ellenzéki párt hétfőn nem szavazta meg a holokauszttagadás büntethetőségét lehetővé tévő alkotmánymódosítást, azt mutatja, hogy a Fidesz még most sem mer szembeszegülni a szélsőjobboldallal - vélekedett.

"Az az 56 százalék, amit az európai parlamenti választáson szereztek, nemcsak a szélsőjobboldallal szembeni bátorsághoz, hanem a választókkal szembeni őszinteséghez sem elég, legfeljebb a baloldallal szembeni pökhendiséghez" - fogalmazott.

A szóvivő szerint ha Fidesznek van is programja, még mindig titkolja, csak Orbán Viktor elszólásaiból áll össze a kép: a pártelnök ugyanis a 13. havi nyugdíjról elismerte, hogy addig nem állítanák vissza, amíg azt a gazdaság teljesítménye lehetővé nem teszi, vagyis ugyanazt mondja, mint a válságkezelő kormány.

Ebben a helyzetben Orbán Viktor sem tehetne mást - tette hozzá.

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedden azt mondta, ez a félév a kormánypártok és a kormányzati politika összeomlásának a féléve volt. A kormányzati politikával kapcsolatban a frakcióvezető azt mondta: az elmúlt félévben bebizonyosodott, hogy a magyar kormány nem képes kezelni a válságot; Magyarország és a magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását