2024. május 3. - Tímea, Irma

15 év fegyházat kapott az idős nőt meggyilkoló férfi

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a gyomaendrődi férfit, aki megölt egy 76 éves egyedül élő asszonyt, hogy pénzét - mintegy negyvenezer forintot - megszerezze.
2009. május 5. kedd 14:50 - HírExtra
A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 62 éves férfit. A büntetlen előéletű, rokkantnyugdíjas 2005. augusztus 3-án az esti órákban egy gyomaendrődi kocsmában italozott és játékgépezett, záróra után hazament, elaludt, de a viharra felébredt. Éjjel egy körül kerékpárral elindult az idős sértett családi házához, hogy az ott egyedül élő 76 éves asszony pénzét megszerezze. A házba a kamra nyitott ablakán át, a szúnyoghálót letépve mászott be. A kamrából a konyhába lépett, ahol felgyújtotta a villanyt, erre felébredt az asszony, és kérdőre vonta a vádlottat, mit keres a lakásában.

Ekkor a vádlott az ágyban fekvő sértetthez lépett, s bántalmazni kezdte. A megtámadott nő megpróbált védekezni. A vádlott az ágyához szorította áldozatát, többször megragadta, fojtogatta az asszonyt. A férfi a sértett bántalmazását legalább 15-20 percig folytatta, eközben azt követelte az idős nőtől, árulja el, hol tartja az értékeit. Az asszony a helyszínen életét vesztette, halálát fulladás okozta. A férfi a lakásból mintegy negyvenezer forintot vitt el.

A Hegedűs István vezette büntető tanács döntésével enyhítette az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

A táblabíróság úgy ítélte meg, hogy a sértett bántalmazása nem érte el azt a mértéket, amelyet a törvényalkotó megkövetel a különös kegyetlenséggel történt elkövetés, mint minősítés megállapításához. Korábban a hatóságok a gyilkossággal egy másik férfit gyanúsítottak, később azonban megszüntették az ellene folyó eljárást. Amikor a most jogerősen elítélt férfi megtudta, hogy kiengedték a gyanúsítottat, több beadványt is küldött a rendőrségre.

Ezekben azt állította, információkkal rendelkezik az ügyről. Tanúkénti kihallgatása során aztán a bűncselekmény elkövetését és bűnösségét részben beismerte, azonban azt nem, hogy a sértett halálát okozta volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását