2024. május 17. - Paszkál

Romagyilkosságok: tatárszentgyörgyi nyomok is segítettek

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója számára elégtétel és megnyugvás, hogy elfogták a roma támadásokkal alaposan gyanúsítható személyeket.
2009. augusztus 28. péntek 20:46 - HírExtra
Papp Péter pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínén végzett nyomrögzítéskor a Pest megyei rendőrök követtek ugyan el hibákat, de helyrehozták, és a vélhető tettesek elfogását nagyban segítették az ott talált nyomok.

„Az elfogást követően az első kérdésem az volt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjéhez: ugye, a sorozatgyilkossággal gyanúsítottak számláján Tatárszentgyörgy is rajta van?” - mondta Papp Péter, aki közölte azt is, hogy a Pest megyében történt kettős gyilkosság helyszíni szemléjének fiaskója miatt lefolytatott fegyelmi vizsgálatokat követően a hibát vétő rendőrök anyagi következményekkel is járó fenyítést kaptak.

Ám a tatárszentgyörgyi kiégett háznál mégsem vesztek el a nyomok, sőt, segítettek a gyilkosságsorozat felderítésében - mondta Papp Péter, hozzátéve: a megye rendőri állományából is részt vettek néhányan a példátlan támadássorozat nyomozásában. A részfeladatokon kívül a romák elleni támadás felgöngyölítésére létrehozott először 100, majd 120 fős nyomozó csoportba is bevontak megyei nyomozókat.

A bűnügyi igazgató tipikus magyar jelenségnek nevezte, hogy az emberek kételkednek abban, vajon tényleg az "igazi" tettesek fogta-e el a rendőrség. Ugyanaz történik, mint a kiskunlacházi gyermekgyilkosság elkövetőjének elfogása után - fogalmazott Papp Péter - , már-már a napnál is világosabb dolgokat sem hiszik el az emberek. A nagyfokú bizalomvesztés általános jelenség - mondta a bűnügyi igazgató, aki szerint nem véletlenül helyezte kilátásba lemondását egyes sajtóorgánumok kérdéseire válaszolva Bencze József országos rendőrfőkapitány arra az esetre, ha kiderülne, hogy mégsem a romákat gyilkoló férfiakat fogták el.

Papp Péter szerint bár a galgagyörki és tatárszentgyörgyi támadást követő munka zömmel a Pest megyeiekre hárult, a gyilkosságsorozat felderítése egyértelműen a rendőrség sikere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását