2024. április 20. - Tivadar

Privatizáció: állj!?

A Fidesz ismételten arra szólította fel a kormányt, hogy a privatizációs ügyekben indult nyomozások befejeződéséig állítson le minden privatizációs eljárást.
2009. május 4. hétfő 14:52 - HírExtra
Szijjártó Péter azt mondta: a miniszterelnöktől egyetlen nyilatkozatot tart elfogadhatónak, mégpedig azt, hogy azonnal leállítanak minden privatizációs eljárást.

A múlt héten derült ki, hogy az Állami Számvevőszék megállapításai alapján hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda a Bábolnai Élelmiszeripari Rt., a Mol Rt., a Földhitel és Jelzálogbank, valamint a Lóversenyfogadást szervező Kft. privatizációjával kapcsolatban.

A Fidesz szóvivője szerint már korábban is felhívták a figyelmet arra, hogy "a nemzeti vagyon elherdálása során súlyosan korrupciógyanús esetek" történtek, és ezeket ki kell vizsgálni.
Mint mondta, határozottan arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnal állítson le minden privatizációs eljárást, amíg a nyomozás eredményei nem állnak rendelkezésre.

Szerinte Magyarországot végletekig legyengítették azzal, hogy kiárusították a stratégiai nemzeti vagyont, a válsággal szemben azonban a gyenge államoknak esélyük sincs felvenni a küzdelmet: erős államra és erős kormányra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tojo1947
2009. május 4. 15:15
Azonnal leállitani mindent,részletes vagyonvizsgálat,ükunokáig visszamenőleg és teljes vagyonelkobzás!!!! Végre egyszer példát kell statuálni!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását